Carte / Design

Cele mai frumoase cărți din România

De Scena 9

Publicat pe 11 august 2016

De patru ani, Asociația pentru Performanță și Cultură organizează concursul național de design Cele mai frumoase cărți din România. Proiectul s-a lansat ca o platformă de dezbatere pe tema design-ului de carte și propune în fiecare an un best of al celor mai interesante cărți-obiect de la noi, în contextul unei piețe editoriale destul de puțin preocupate de ambalajul textelor pe care le publică.

Cărțile-obiect nu-s doar „cărți frumoase”, ele sunt, de cele mai multe ori, proiecte apărute în serie limitată, universuri textuale surprinzătoare, care ocolesc circuitul clasic al editurilor și apar exact așa cum ar trebui să apară, în forma lor cea mai bună pentru citit/văzut/pipăit. Au în ele ceva reacționar, o mică revoluție împotriva înserierii, a banalului, a literei identice și a paginii depersonalizate. De asta, e bine să le vânezi și să le iei acasă, sunt ozn-uri rare. Tot de asta, îți arătăm acum o galerie foto cu minunățiile care au fost premiate în anii trecuți.

Înscrierile pentru ediția a V-a a concursului sunt deschise până pe 31 august. Dacă știi vreo carte frumoasă apărută în ultimul an, trimite-o să se înscrie la celemaifrumoasecarti.ro. Dacă nu, uită-te în galerie și ia o carte frumoasă acasă. O să fie bine.

P.S. Dacă locuiești sau treci prin Constanța, Timișoara și Sfântu Gheorghe toamna asta, caută expoziția itinerantă cu Cele mai frumoase cărți, ca să te convingi cu ochii tăi.

Foto main: ilustrație de Mircea Pop pentru Insula delfinilor albaștri, de Scott O'Dell, Editura Arthur, 2015

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK