Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 12-18 septembrie

De Scena 9

Publicat pe 12 septembrie 2016

Muzică, fotografie, teatru, film, educație, gaming, mâncare, dans, chestii eco. Toate adunate într-o mitralieră de festivaluri ce vor avea loc săptămâna asta în București și dintre care suntem siguri că am selectat doar câteva. Am inserat între ele și două chestii sociale și un vernisaj.


Bucharest Music Film Festival, 9-18 septembrie

După 10 ani petrecuţi în Piaţa George Enescu, festivalul ce îmbină operele clasice cu ritmuri contemporane se mută pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, unde se va desfăta cu concerte live şi proiecţii de film. Ce puteţi asculta, printre altele: Orchestra Simfonică București, Ionel Tudor Orchestra împreună cu Mirabela Dauer și Corina Chiriac, Bucharest Symphonic Pops Orchestra, Camerata Regală dirijată de Constantin Adrian Grigore, Orchestra Națională Radio sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, octetul Bucharest Winds, Grupul Vocal Acapella, Zoli Toth Project sau Sinfonietta Wien (Viena). Accesul este gratuit.

Bucharest Photofest 2016, 10-20 septembrie

Aproape 30 de evenimente – expoziţii, proiecţii de filme, dezbateri, workshop-uri şi prezentări de portofoliu. Ediţia de anul acesta pune în lumină artiştii şi cultura din Maroc şi Franţa, iar temele sunt fotografia comercială şi fotografia fine art. Locuri de desfăşurare: Teatrul Naţional Bucureşti, Institutul Francez, Cinema Elvira Popescu, Journey Pub and More, Cărtureşti şi Bistro Carusel. Mai multe detalii aici.

Toamna la Replika, Centrul de Teatru Educaţional Replika, 12 septembrie - 11 noiembrie

Un maraton de spectacole de teatru şi debateri, cu un repertoriu ce variază de la monodrame, la spectacol de teatru imersiv jucat de 40 de spectatori, la dans contemporan şi performance-uri interactive. Potrivit organizatorilor, „programul își propune valorizarea unor teme, problematici și demersuri estetice angajate social și politic, dintr-o perspectivă asumat educațională”.

Săptămâna asta puteţi vedea: Confesiunile unui câine (luni, 12 septembrie, de la ora 19.00) – o piesă despre lecţiile de supravieţuire ale unui câine comunitar; Amintiri din epoca de şcoală (marţi, 13 septembrie, de la ora 19.00) – un spectacol pe marginea amintirilor personale din universul școlii; În cuvintele tale (sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 19.00) – o piesă ce explorează, printre altele, modul în care copiii se raportează la identitatea națională și la multiculturalism; și Maskar (Între) (duminică, 18 septembrie, de la ora 19.00) – un spectacol care are la bază interviuri cu persoane din comunități rome din Alexandria și Turnu-Măgurele.

Intrarea este liberă, pe bază de rezervare.

Donează ce nu folosești, București, 14-15 septembrie

O campanie organizată de Asociația Social Activ, care spune că a ajutat până acum peste 40 de familii din satele României și trei centre educaționale pentru copiii de la sate. Acum vă invită să donați oamenilor nevoiași ce nu mai folosiți: îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igiene, alimente, rechizite, cărți, mobilă etc. Consultați pagina de Facebook a evenimentului pentru a afla unde se va face colecta.

Pelicula - Latin American Film & Experience (Ediția 1), București, 14-18 septembrie

Filme, gastronomie, muzică, dans și workshop-uri, reunite într-o experiență latino-americană cu „gust dulce-sărat-iute-exploziv”. Programul și prețurile le găsiți aici.

Vernisaj „Semnal: invizibilitate transmisă”, București, miercuri, 14 septembrie, ora 19.00

„O cabină de înregistrări, o cameră de proiecţii video, o sufragerie, un coridor izolat fonic care duce către toate aceste spaţii. Sunetele învăluie locul. Mărturisirile, istoriile, amintirile, zgomotele imprecise, încercările ratate sonor, fragmente de sunete retezate în aer – toate te fac să te simţi în agora, în spaţiul domestic al casei sau în spațiul protejat al cochiliei. Te strecori printre sunete şi intri automat în intimitatea acestora. Tu, cu prezenţa ta fizică, dai corp vocilor; tu eşti corpul lor. Fiecare voce fără corp va întâlni vocile reale, ale vizitatorilor, ale vecinilor expoziţiei, vocile grădinii interioare a casei, vocile liceenilor de peste drum. Sunetele se apropie şi se completează, cresc şi devin altceva. Casa Radio se află în centrul acestui proiect expozițional”.

Aflați despre ce e vorba în cadrul expoziției „Semnal: invizibilitate transmisă”, de Irina Botea Bucan şi Jon Dean (curator Daria Ghiu), găzduită de Anca Poterasu Gallery între 14 septembrie și 31 octombrie.

„Izvoare urbane pentru comunitate”, București, Centrul comunitar „La Stela și Dana”, joi, 15 septembrie, ora 18.00

O dezbatere a proiectului „Izvoare urbane pentru comunitate”, ce își propune să le ofere grupurilor vulnerabile acces gratuit la apă potabilă „de calitate superioară”, prin amenajarea unei fântâni racordate la puțuri de mare adâncime în zona Calea Rahova. Asta în contextul în care Bucureștiul e una dintre puținele capitale europene unde accesul la apă în spațiul public lipsește aproape cu desăvârșire, fie că vorbim de fântâni, cișmele sau țâșnitori. Organizator: Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

Noaptea albă a filmului romnesc, vineri, 16 septembrie, ora 18.00

Un maraton cu filme românești aflat la a șaptea ediție, care prezintă în 10 locuri din Capitală producții noi, unele în avanpremieră, și evergreen-uri „care au făcut istorie în cinema”. Intrare liberă, program complet aici.

Zilele Bucureștiului, 16-18 septembrie

Concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade, plimbări cu trăsuri și teatru pentru copii în trei zone din Capitală — Piața Constituției, Parcul Cișmigiu și Parcul Herăstrău. Mai multe detalii aici.

DreamHack Bucharest, 16-18 septembrie

Un festival de gaming aflat și el la a șaptea ediție și presărat cu zeci de evenimente pentru fanii tehnologiei digitale și jocurilor video. Printre altele, vor fi premiați cei mai buni jucători de Street Fighter V, Fifa 2016 și Mortal Kombat X și vor fi turnee de sport electronic precum CS:GO, Hearthstone și League of Legends. Bilete găsiți pe shop.computergames.ro și în rețeaua bilete.ro, iar toate detaliile le găsiți pe site-ul oficial.

EduFest, București, 16-17 septembrie

Autoproclamat „primul târg de educație în care fiecare unitate de învățământ de stat/privată sau orice furnizor de servicii/produse educaționale se poate promova”, evenimentul, organizat pe bulevardul Chișinău nr. 6-8, în incinta Clubului Miramar, vrea să înglobeze toate metodele de învățământ în prezentari dinamice, workshop-uri și spectacole, pentru ca părinții să facă cele mai bune alegeri pentru copiii lor.

Maratonul Teatrului Independent - Bucharest Fringe, 17 septembrie – 2 octombrie

16 zile de festival cu peste 35 de spectacole din toată țara. Programul îl găsiți aici.

Viața Ver'de București, Parcul Izvor (Ediția 1), 17-18 septembrie

Un festival organizat cu prilejul Zilelor Bucureştiului şi al Zilei Mondiale a Ozonului și împănat cu proiecte eco, ateliere de reciclare creativă, ateliere de graffiti, instalaţii vegetale şi aranjamente florale, „integrând ştiinţele şi domeniul IT”, dar și cu demonstrații sportive.

 

Foto: Pagina de Facebook a Bucharest Music Film Festival

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK