Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 21-27 noiembrie

De Scena 9

Publicat pe 21 noiembrie 2016

Iar suntem Bucureștio-centrici și iar ne punem cenușă-n cap din cauza asta. Dacă aveți recomandări de evenimentele din afara Buricului Târgului, dați-ne un mail la editorial@scena9.ro. Până atunci, ne învârtim între Centrul Ceh, Club Control, Facultatea de Istorie, POINT și noul Apollo111.

Proiecție Don Juan / Documentary Mondays, Centrul Ceh, București, luni, 21 noiembrie, ora 20.00
Un documentar tragi-comic cu un erou de 22 de ani din Nijni Novgorod care învață să se apropie de oameni jucând într-o piesă de Cehov. Filmul a primit premiul pentru Cel mai bun documentar de lungmetraj la Amsterdam International Documentary Film Festival. E subtitrat în engleză, iar intrarea e liberă.

Concert Nava Mamă, Club Control, București, marți, 22 noiembrie, ora 21.00
Poate vreți un concert de închis ochii, dat din cap și curățat reziduurile de panică din ultima vreme. Nava Mamă vin din Cluj și-aduc cu ei un rock curat și niște metale grele. Biletul e 10 lei. #susținețiscenalocală

Discuție cu Gianina Cărbunariu despre istoria recentă ca sursă pentru teatrul contemporan, Facultatea de Istorie, București, joi, 24 noiembrie, ora 17.00
Asociația Română de Istorie Socială și Facultatea de Istorie a Universității din București organizează de ceva vreme o serie de întâlniri lunare în cadrul proiectului „Serile de istorie socială”. De data asta, invitată e regizoarea Gianina Cărbunariu. Nu știm cine moderează discuția, dar Gianina e o tipă cu mintea brici și cu un catalog de montări excelente, deci merită să mergeți. 

Un ghid de plante medicinale, galeria Tranzit.ro, București, joi, 24 noiembrie, ora 19.00
Nu dați cu piatra înainte să vă spun că e un eveniment în cadrul programului „/ natural”, dezvoltat de galeria tranzit.ro/București. Prezentarea e făcută de Ovidiu Bojor, academician și fitoterapeut, care spune așa: „Dacă în urmă cu mulți ani populația rurală cunoștea numeroase plante, astăzi puțini oameni (și îndeosebi dintre cei tineri) mai știu să deosebească un Mușețel bun de unul fără proprietăți terapeutice sau un Vâsc bun de unul toxic.” Deci cum deosebesc un Mușețel bun de un Mușețel prost?

Concert Fane Stelaru, J’ai Bistrot, București, joi, 24 noiembrie, ora 21.00
Cine e Fane Stelaru și ce caută el pe firmamentul muzicii românești? Aflați joi seară, după ce se umple cerul de stele (dar nu se vede din oraș). Intrarea e 15 lei.

Vernisaj expoziție Roman Tolici, galeria Mobius, București, vineri, 25 noiembrie, ora 19.30
Nu e doar expoziție, e și, pam pam, lansare de carte de artist. Tolici e unul dintre cei mai mișto artiști contemporani din Ro, iar parola la lansare e „Fuck muza!”

Premieră ALI: Frica mănâncă sufletul, de R.M. Fassbinder, în regia lui Radu Jude, Apollo 111, București, vineri, 25 noiembrie, ora 20.00
Vineri se deschide un nou spațiu de teatru independent în București, cu un spectacol în regia lui Radu Jude. E al doilea spectacol de teatru pe care-l pune în scenă Jude și a doua adaptare după un scenariu de film. Mai întâi, a fost Bergman la Timișoara, acum e Fassbinder la Apollo111. Dacă e sold out la premieră, nu-i nimic, urmează și alte reprezentații. 

Lama Glama Dans, Club Control, București, ora. 22.00
Dans și balans pe muzică din Anzi, cu Paul Breazu și Marius Chivu, o sărbătorire cu dat din șolduri a celei mai noi cărți a lui Marius, Trei săptămâni în Anzi.

Lectură Hey, have you tried Poetry?, cu Bogdan Șerban, Club Control, București, sâmbătă, 26 noiembrie, ora 18.00
Bogdan Șerban moderează prima lectură de poezie SUBCAPITOL, dintr-o serie dedicată poeților contemporani tineri. Primii la rând sunt Sorin Gherguț și Octavian Perpelea. Muzică pune poetul Marius Aldea.

Bonus
Expoziție Știri de nicăieri / News from Nowhere, POINT (Str. Eremia Grigorescu, nr. 10), București, până pe 8 ianuarie 2017

Expoziție de grup cu peste 30 de ilustratori (pe unii dintre ei îl iubim foarte foarte mult): Aitch, Mădălina Andronic, Carine Arnakis, Cristina Barsony, Alina Bohoru, Matei Branea, Tiberius Ciucinciu, CoonOne, Iulia Ignat, Irina Maria Iliescu, Kape Illustration, Loreta Isac, Kitra, Alina Marinescu, Andrei Măceşanu, Timotei Nicolae, Alex Nimurad, Tuan Nini, Mircea Pop, Alina Popa, Mircea Popescu, Cristian Prandea, Pren, Giorge Roman, Saddo, Alexandru Cristian Săvescu, Andra Semciuc, Andy Sinboy, Ileana Surducan, Maria Surducan, Ioana Şopov, Sorina Vazelina.

A, și nu uitați că Inimi cicatrizate, cel mai nou film al lui Radu Jude, e în cinemauri.

Foto: detaliu din „Accident in Amzei Square”, de Roman Tolici (2014)

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK