Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 5-11 septembrie

De Scena 9

Publicat pe 5 septembrie 2016

Săptămâna asta puteţi dona cărţi pentru biblioteca din Târgu Frumos, judeţul Iaşi, şi lua shot-uri literare în cadrul Nopţii Literaturii Europene. Mai avem primul festival de street food, un festival pentru artişti de 14 până la 19 ani aflat la prima ediţie, a şasea ediţie a Balkanik Fest, fotografii din lumea chirurgiei plastice şi o dezbatere despre cum ne vor fura roboţii joburile, dar şi un concert de psych-rock încărcat cu nostalgie shoegaze.

Carte peste carte, Bucureşti, 5-9 septembrie 

Dacă aveţi prea multe cărţi acasă, puteţi scăpa de o parte din ele donându-le Bibliotecii din Târgu Frumos în patru spaţii din Bucureşti: Librăria Cărtureşti Verona, Casa Ion Mincu - Sediul OAR, Spaţiul Public European şi Piua Book Bar. Oraşul din judeţul Iaşi are nevoie în mod special de cărţi şi jocuri pentru copii şi de literatură pentru adolescenţi şi adulţi. 

Jobul tău va fi preluat de roboți, Manasia Hub, miercuri, 7 septembrie, de la ora 19.00

Seria de taifasuri cu filosofi nonconformişti şi fără ifose continuă săptămâna asta la Manasia cu o discuţie pe tema roboţilor care îi dau la o parte pe oameni din câmpul muncii. Moderatorul va fi Constantin Vică şi vor fi maxim 15 locuri dispoinibile, pentru care vă puteţi înscrie la adresa filocafe@arfp.ro

Bucharest Street Food Festival, Romexpo, de joi, 8 septembrie, până duminică, 11 septembrie

E primul festival de genul ăsta de la noi. Are burgeri, hotdogs, sandwichuri, tacos, burritos, paste, barbeques, înghețată, Nouvelle Vague, Dub Pistols, Golan, Șuie Paparude, Argatu, Cred că sunt extraterestru, Subcarpați, Macanache & The Putreds, Helen, Timpuri Noi, Gojira & Planet H.

Balkanik Festival 6, Grădina Uranus, de vineri, 9 septembrie, până duminică, 11 septembrie

Europa de Est dă piept cu vibraţiile orientale în cartierul Uranus-Rahova din Bucureşti în cadrul celei de-a şasea ediţii a festivalului Balkanik. Formaţii din România şi Macedonia (Taraf de Haidouks, respectiv Kocani Orkestar aka Band of Gypsies) vor face schimb de vibe-uri cu Omar Souleyman din Siria, cu Bollywood Masala Orchestra din India, cu Orange Blossom din Franţa, cu Antwerp Gypsy-Ska Orkestra din Belgia sau cu Cumbuș Cemaat din Istanbul. Puteţi cumpăra bilete de aici.

Expoziția Gentle Violence - Faces of Change, Muzeul Bruckental din Sibiu, 9 septembrie - 9 octombrie

Săptămâna asta începe şi expoziţia “Gentle Violence - Faces of Change” a fotografei Cristina Bobe, cu care am avut recent un interviu pe Scena9. Cristina caută frumosul şi delicateţea în sala de operaţie, iar de data asta le-a căutat în lumea chirurgie plastice, printre persoane care şi-au corectat pleoapele şi şi-au mărit sânii, şi-au transferat grăsime din abdomen în gambe sau schimbat sexul, în clinici private din Bucureşti şi Arad. Fotografiile sunt animate de Paul Lupașcu, motion designer, și transpuse în sunet de Sebastian Florea, sound designer. Curatorul expoziției este Laura Coltofean, muzeograf în cadrul Muzeului Național Brukenthal. 

Showcase of Young Talent (SYT), prima ediție, ARCUB, de vineri, 9 septembrie, până duminică, 11 septembrie

Un festival de artă tânără aflat la prima ediţie, care va expune portofoliile unor artişti la foarte început de drum, scriu organizatorii, SYT va cuprinde o expoziţie de arte vizuale (ilustraţii, picturi, colaje), proiecţii de scurtmetraje, concerte şi spectacole de teatru realizate de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani din Bucureşti. Vernisajul va avea loc vineri, 9 septembrie, de la ora 19.00, la Hanul Gabroveni, unde îşi are sediul ArCuB.

Noaptea Literaturii Europene la București, Ediția a V-a, vineri, 9 septembrie, de la ora 19.00 până la 23.00

Lecturi, performance-uri, proiecţii foto şi de film sau Istvan Teglas citind din “Ingeniosul Hidalg Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes. Programul complet îl găsiţi aici.

Concert The Underground Youth, Control, vineri, 9 septembrie, de la ora 21.00

Un proiect de psych-rock din Manchester pornit de poetul Craig Dyer, “încărcat de nostalgie shoegaze cu ecouri goth” şi adept al unei etici do it yourself. Intrarea e 30 de lei.

The Underground Youth - Naked

Foto: Pagina de Facebook Balkanik Festival

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK