Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 6 - 12 iunie

De Scena9

Publicat pe 6 iunie 2016

Avem Street Delivery week-end-ul ăsta în mijlocul Bucureștiului, dar până atunci ne ocupăm cu muzică lăutărească, dar și cu discuții serioase despre asasinate politice, istorii din lumea queer și geografii personale. 

Sounds like a Book - Unagaleria,  str. Budișteanu 10, București, 6-10 iunie 
Cum poate fi interpretat vizual sunetul într-o carte? 24 de participanți la workshop-uri și prezentări organizate în aprilie și mai au primit câte un CD cu înregistrări audio și să realizeze, pe baza acestuia, o carte/zine/booklet. “Sounds like a book” este o inițiativă a trei studenți de la secția de Grafică și Fotografie și Imagine Dinamică a Universității Naționale de Arte București.
 
Grădina cu filme - Cinema & More (NexT) - Piața Alexandru Lahovari 7, București, marți, 7 iunie și miercuri, 8 iunie, ora 21.00 
De-a lungul verii, Grădina va găzdui producții românești de lung și scurtmetraj, de ficțiune, documentar sau animații. Criticul Ileana Bîrsan alege filmele, iar după proiecții discută cu cineaștii și actorii invitați.

Rediscovering Mihail Sebastian's For Two Thousand Years - Anthony Frost English Bookshop, marți, 7 iunie, ora 19.00 
Publicarea cărții lui Sebastian în colecția Penguin Modern Classics. Editorul Casiana Ioniță, scriitorul și traducătorul Philip O Ceallaigh și istoricul Adrian Cioflâncă discută mâine despre semnificația acestui moment, într-un eveniment moderat de editorul Scena9.ro, Luiza Vasiliu.

Cercul 20 I Andrei Oișteanu - Librăria Cărturești Verona, București, marți, 7 iunie, ora 19.00 
La o ceașcă de ceai, Eugen Ciurtin și Andrei Oișteanu discută despre cărți, sexualitate și societate. Despre cartea, lansată săptămâna trecută la Bookfest, am scris și noi aici

Asasinatele politice în România  - Centrul Ceh, București, miercuri, 8 iunie, ora 19.00 
Într-o perioadă agitată de presupuneri în legătură cu moartea fostului patron Hexi Pharma, scriitoarea Gabriela Adameșteanu, istoricul Mihai Burcea și jurnalistul Liviu Tofan discută despre asasinatele politice din România modernă.

Museum Rocket 2016 The ARK, București, miercuri, 8 iunie, de la ora 10.00 
Tineri artiști, reprezentanți ai unor startup-uri europene și experți în cultură discută despre proiectele lor.

Șamanul Mut, Sezonul III, episodul 5: Lăutarii de mătase // Muzici de jale și de dragoste de pe piatra Bucureștiului - Club Control, miercuri, 8 iunie, ora 21.00 
Muzica lăutărească de mahala atinge apogeul de popularitate și estetic în perioada anilor ‘30 - ‘50. Seara de miercuri este rezervată în Control acestui stil, multă vreme nedreptățit în fața ansamblurilor folclorice și afectat de prejudecățile anti-țigănești. Vor cânta Victor Teişanu (acordeon), Milan de la Bobeşti (contrabas), Costel Vasilescu (trompetă), Nelu Răducanu (ţambal) și Gigel Mihai (vioară). 

Orașul imaginat. Geografia mentală din București - Palatul Suțu, București, joi, 9 iunie, ora 19.00 
Geografia mentală studiază percepția asupra spațiului, unică pentru fiecare individ, precum și spațiile mentale imaginate. Fiecare dintre noi avem propriul București, arată Cristian Ciobanu, doctor în geografie. Intrarea este 7 lei și include vizitarea expoziţiilor ale Muzeului Municipiului București. 

Balkan Taksim: Cântece de nuntă și spațiu cosmic - Clubul Țăranului, București, joi, 9 iunie, ora 20.00
Inspirați de foclorul balcanic și muzica tradițională rurală din Anatolia, Sașa-Liviu Stoianovici și Cătălin Torsan au pus umărul la un proiect muzical. Fiecare concert Balkan Taksim pare un fragment de nuntă suprarealistă. 

Audience Award Film Festival - Cinema Elvira Popescu și curtea TIAB, București, 10 - 12 iunie, de la ora 19.00 
Trei seri la rând vor fi proiectate filme premiate de către publicurile de la Sundance sau Berlin. În prima seară, regizorul Nae Caranfil va prezenta comedia iconică a lui Woody Allen, Zelig, proiectată pentru prima oară în România pe marele ecran. Programul complet e disponibil aici

Street Delivery - Str. Arthur Verona, București, 10 - 12 iunie 
Ce au în comun un artist 3D și un ceasornicar? Ediția din acest an a Street Delivery vrea să aducă împreună meșteriași vechi și noi, să construiască punți între ei și să-i facă să creeze chestii noi.

The Girls / Șușanele 7 - A2 Outdoor Recreation, Calea Victoriei 176, București, sâmbătă, 11 iunie, de la ora 19.00 
A șaptea Șușanea va prezenta poveștile a cinci personaje din lumea queer a orașului, care au reușit să se apere, să se bucure și să-și găsească echilibrul. 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK