Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 24-30 mai

De Scena9

Publicat pe 22 mai 2016

O săptămână plină-plină, cu cel puțin 15 chestii de neratat: festivaluri mai mari și mai mici, de la Sibiu la București la Cluj-Napoca, discuții despre cum faci un muzeu, dezbateri despre transparență și integritate, plus obișnuitele lansări, concerte, proiecții și-alte bunătăți.

Jozef van Wissem plays Only Lovers Left Alive - Control Club, luni, 23 mai, ora 21.00
Dacă te-au sedus vampirii lui Jarmusch din Only Lovers Left Alive, poți să-l vezi live pe compozitorul coloanei sonore. Să te-aștepți la un amestec de baroc și avangardă, din partea omului care-a colaborat, printre alții, cu Tilda Swinton și Zola Jesus. Bilete de aici.

Inamicul poporului, un spectacol de Ioana Păun - Teatrul Mic, marți, 24 mai, ora 19:00
Jurnalista Laura Ștefănuț a realizat o investgație despre fabrica de formaldehidă din Sebeș. Regizoarea Ioana Păun a adăugat în combinație adaptarea unui text după Ibsen. A ieșit un spectacol despre conflicte de interese, proteste și dinamitarea unei comunități, cu Ioana Florea, Ilinca Manolache și Miki Dobrin, plus muzică de Cătălin Rulea. Bilet îți iei de aici.

JazzyBIT lansează albumul Horizon - Control Club, marți, 24 mai, ora 21:00
Trio-ul timișorean JazzyBIT își aduce al doilea album, Horizon, la București. Intrarea costă 10 lei, iar CD-ul, care-ți livrează o combinație de jazz, rock, latino și blues, va putea fi cumpărat cu 40 de lei la concert.

Dincolo de Panama Papers. Cum să realizăm justiția globală - Impact Hub, miercuri, 25 mai, ora 18:00
Panama Papers a scos la suprafață vârful unui iceberg urât, de corupție și evaziune fiscală, iar lumea întreagă a început să discute despre necesitatea transparenței, a integrității și a unui sistem global de legi care să le asigure. Miercuri poți să participi la o dezbatere pe toate temele astea, cu Thomas Pogge, profesor de filosofie și relații internaționale la Yale.

Muzeul reflexiv: cum să creezi o instituție de artă contemporană în Moscova - Unagaleria, miercuri, 25 mai, ora 18:00
În Rusia există o singură arhivă publică de artă contemporană, din 1950 și până azi. Kate Fowle, directoarea programului de curatoriat de la Garage vine miercuri la București ca să îți explice cum creezi un astfel de muzeu de la zero.

Scurtmetraje românești de la NexT în Grădină - Grădina cu filme, miercuri, 25 mai, ora 20:30
Ileana Bârsan (critic de film) și Oana Ghera (selecționer NexT) te așteaptă în Grădina cu filme, la o seară de proiecții cu 5 scurtmetraje autohtone din selecția festivalului. Intri gratis, dar să nu uiți să-ți faci rezervare la 0744.723.462 pe parcursul zilei de marți, 24 mai.

Pelicam la București - DESCHIS Gastrobar, joi, 26 mai, de la ora 21:00
E frumos la Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni de la Tulcea. Dacă vrei să-ți faci o idee, hai joi pe terasa de la DESCHIS Gastrobar,  sub cerul liber, ca să vezi (gratis) filmul care-a câștigat anul trecut secțiunea Black Sea Docs.

Green Hours Jazz Fest - Green Hours, 26-29 mai
Rămânem la București și la capitolul festivaluri: grădina de la Green îți aduce 8 concerte de jazz, cu muzicieni din 12 țări. Spoiler: pe mulți nu i-ai mai văzut niciodată în România. Ai toate detaliile pe site-ul festivalului, iar până pe 25 mai biletele și abonamentele sunt la preț redus.

Lansarea revistei Iocan - Cafe Verona, 26 mai, ora 19:00
Marius Chivu, Florin Iaru și Cristian Teodorescu și-au dat seama demult că trebuie să combată reticența editurilor și indiferența publicului la ideea de proză scurtă. Așa că lansează în cele din urmă la apă o revistă dedicată, publicată de Editura Vellant, cu nume mari și contemporani încă necunoscuți.

Începe TIFF! De pe 27 mai până pe 5 iunie, Transilvania International Film Festival te-așteaptă la Cluj cu șase premiere internaționale, un cine-concert British Sea Power, o întâlnire cu Iain Smith, legendarul producător al ultimului Mad Max + petreceri, concerte și întâlniri cu cineaști. Dacă vrei să mai prinzi bilete, fuga aici.

Apă de mină - Teatrul Act, 27 mai, ora 19.00
Poți să vezi mai întâi spectacolul din Trilogia minelor, începută de Csaba Székely în 2010, sau să citești aici interviul nostru cu autorul. Ordinea contează mai puțin decât forța acestui spectacol, despre sat, o lume închisă, dezastrul dezafectării minelor și ipocrizia bisericii. Pentru rezervări și bilete, vezi aici.

Concert Moonlight Breakfast - Grădina cu Filme, 27 mai, ora 20:30
Pe Moonlight Breakfast nu-i prinzi prea des la București, deci, dacă ți-e poftă de ceva nu-jazz, cu electro, swing, soul și proiecții 3D, de aici îți iei bilet (sau de la casa de bilete creart din Piața Lahovari, nr. 7).

Și trei festivaluri, ca de final de săptămână: la Casa de Cultură a Studenților din București vin Zilele Africii, între 25 și 28 mai, cu tricouri pictate, capoeira și muzică (bilete aici); la Sibiu ai poezie tânără la Festivalul Internațional de Literatură „Zona Nouă”, în perioada 27 - 28 mai, (aici poți să-i citești pe participanții de anul trecut; la Snagov, între 27 și 29 mai se întâmplă Festivalul Imagine, cu Subcarpați, Frații Grime, Argatu, Bill Patrick, Valentino Kanzyani, Oshana, visuals și training camp (de aici îți iei bilet).

Foto: Poster TIFF, ediția 2016

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK