Video / București

VIDEO Bucureștiul ca poem

De Black Horse Mansion, Ioana Pelehatăi

Publicat pe 31 august 2017

Tu citești orașul? Noi l-am luat la pas și l-am citit, la lumina ultimelor zile de vară, ca pe un text uriaș, pe care-l locuim cu toții. Am citit neoanele Bucureștiului, care-ți cântă agresiv ce să cumperi și cât de reduse-s prețurile; foile lui A4 care cumpără păr, fac puțuri, caută lucrători și pisici pierdute; îndemnurile să privești și să nu te preocupi; declarațiile de iubire pentru fete și băieți care nu par să aibă niciodată nume de familie; graffitiurile, tag-urile, bomb-urile, whole car-urile și stencil-urile - care protestează, laudă, critică sau avertizează; afișele bricolate la xeroxul din cartier sau cu pixul sau cu o cariocă: despre covrigi, bere, roșii ff zemoase, pepeni și cireșe dulci; supărările de suporter și obrăzniciile de copil, care descoperă cuvinte interzise și le înșiră pe toți pereții, ca să-și însușească puterea lor.

Am citit orașul și i-am așezat cuvintele în versuri, versurile-n idei. Am încercat să vedem Bucureștiul drept poezie și am scris poezia asta cu imaginile de mai jos. Nu-i genul de poem pe care să-l citezi în carnețelul de expresii frumoase - dar poezia Bucureștiului vara nici n-avea cum să fie altfel.

O producție Black Horse Mansion

Coloană sonoră: Steaua de MareBabadag

31 august 2017, Publicat în Video /

Text de

  • Black Horse MansionBlack Horse Mansion

    Fetele de la BHM (Ana Banu, Alina Manea și Miruna Vasilescu) spun povești pe video, de la concept la export. Mai multe aici.

  • Ioana PelehatăiIoana Pelehatăi

    Editor. Citește poezie, citește non-ficțiune, ascultă podcasturi. Gătește mult.

    Mai multe despre Ioana, aici. O găsiți la ioana@scena9.ro.


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK