Actual

Află ce-i nou: în cultură, la noi și aiurea

Secretul discuției secrete

de Mihai Iovănel

Cam toți autorii publicați în antologia festivalului Discuția Secretă sunt buni și foarte buni. Ar trebui să zic că acesta e secretul Discuției Secrete. Doar că nu e deloc un secret.

Ai puțin timp? (#18)

de Scena 9

Descoperirile săptămânii: un film de aventură despre etică și business, un ilustrator care îmbină absurdul cu umorul și-un fotograf care vânează iluzii optice pe stradă.

Borderline. 3 poeme de Ana Dragu

de Scena 9

Citim din „Borderline”, cea mai nouă carte de poezie a Anei Dragu, pe care-o puteți asculta weekendul ăsta la Festivalul Internațional de Poezie și Muzică de la Bistrița.

De ce (nu) se aude bine la concert

de Mihai Dinu

Stăteau în camera mică, în costumele alea caraghioase, scorțoase și brodate cu fir scump. Transpirația le curgea pe sub perucă. Ahh, ce bine ar merge un arcuș de vioară strecurat între scalp și perucă.

Cărți de vară

de Mihai Iovănel

Vacanța de vară e perfectă pentru cărți groase pe care n-avem timp să le citim în restul anului. Ficțiune străină și românească, poezie, literatură pentru copii, de toate. Pa și la gară.

Ai puțin timp? (#17)

de Scena 9

Descoperirile de săptămâna asta: un documentar emoționant despre pisici și oameni, un joc cu basm și cooperare + un dialog ca un roller-coaster.

Avanpremieră

Între mine și lume

de Ta-Nehisi Coates

Citiți un fragment dintr-una din cele mai importante cărți ale ultimilor ani. Despre ce înseamnă să fii diferit, să-ți fie frică și, cu toate astea, să-ți aduni tot curajul ca să mergi mai departe.