Actual

Află ce-i nou: în cultură, la noi și aiurea

Ce cărți să-ți iei de la Bookfest 2017

de Mihai Iovănel

Anul ăsta Bookfest s-a lățit și vine și cu ceva titluri de cumpărat (un roman noir și poezie contemporană românească și traduceri cu titluri de vârf), plus o țară invitată (Suedia) cu o prezență ofertantă.

Ai puțin timp? (#13)

de Scena 9

Pentru când vă luați pauză de la treburi, avem câteva sugestii: un documentar ca o ficțiune, un podcast despre lumea din cap și artă despre viața la margine.

5 x TIFF

de Alexandra Olivotto

A şaisprezecea ediţie TIFF scoate din nou atletismul din cinefili, care se vor perinda dintr-un loc în altul în viteză pentru a vedea cât mai multe din cele 225 de filme. Am selectat cinci titluri care nu trebuie ratate.

Trei întâlniri nescrise

de Cătălina Miciu

La un an de Scena9, un top trei al întâlnirilor teatrale trăite și nespuse în tot acest timp: un spectacol de pe Broadway, unul cu actori de vârsta a patra şi un performance de apartament.

Restanțe

de Filip Standavid

Câteva sugestii/descoperiri din anul care-a trecut, asupra cărora n-am apucat să insist, dar care cred că merită toată atenția.

Ai puțin timp? (#12)

de Scena 9

Săptămâna asta: un late night show, un magician sceptic și un serial cu un super-erou și super-muzică. Bonus: un roman despre jurnaliști alcoolici.

Distopie, mon amour

de Alexandra Olivotto

Serial nou de #cincistele: „The Handmaid's Tale”, după romanul distopic al lui Margaret Atwood, despre o lume în care femeile au pierdut orice drept, inclusiv cel la proprietate şi la propriul nume.

„Ce prăjeală!”

de Cătălina Miciu

Am dat o fugă până la Craiova să văd cel mai recent spectacol marca Afrim - cioace, muzică live, text contemporan despre familia modernă.

Stânga pe înțelesul tefeliștilor

de Mihai Iovănel

Cei care se vor hotărî să-l citească pe Florin Poenaru vor găsi în cel mai recent volum al său ceva ce a lipsit din Piața Victoriei: o perspectivă critică articulată asupra ultimelor trei decenii.

Fața benignă a cyborgului

de Ionuț Cioană

La MNAC, s-a deschis o nouă expoziție, riguroasă și poetică, strâns legată de promisiunea principală a tehnologiei – că va face viața mai ușoară,

Ai puțin timp? (#11)

de Scena 9

Supereroi marca Marvel și muzica lor preferată, legătura dintre Boris Vian și Emmanuel Macron, un ou cu fese și o carte de Pulitzer despre război, extremism și ISIS.

Sălățică

de Filip Standavid

Pentru albumul Humanz, Gorillaz adună câțiva dintre tinerii în vogă și câteva legende, aruncă în blender stiluri și marote ale contemporaneității și apasă butonul.