Salon

Intră în vorbă: interviuri, dezbateri, idei, cafele

Benny Safdie: „Facem filme ca pe șantier”

de Luiza Vasiliu

Benny și Josh sunt doi frați din New York, cunoscuți în lumea cinematografiei drept „semizei ai filmului”, „cei mai electrizanți regizori din generația lor”, „fucking amazing” sau, mai simplu, „frații Safdie”.

Cărți musai

Nu citi proza asta dacă ești slab de înger

de Scena 9

„Curtea interioară a vecinului” de Mariana Enriquez e o proză scurtă îmbibată de căldura și halucinația Buenos Aires-ului, despre un cuplu nefericit, mutarea într-o casă nouă și un pitic-pisică.

România povestită în 7 mituri

de Scena 9

Românii nu muncesc, România e plină de prostime și corectitudinea politică ne omoară. ONG-ista Elena Calistru și omul de comunicare Vlad Tăușance iau la bani mărunți poveștile naționale de adormit copiii.

FOTO Gărâna 2017: muzici și faze

de Luiza Vasiliu

„Aici suntem la 1000 de metri altitudine. Au venit acum câțiva ani niște nemți și-au măsurat, e aer bun, aer de sanatoriu, ca la Predeal”, zice Tanti Livia și noi tragem aerul bun adânc în piept.

Trei scrisori cu Ioana Bradea

de Ioana Pelehatăi

Am vorbit cu scriitoarea mea preferată, după care am scris 3 scrisori: despre feminism, talent, Bistrița vs. București și despre timp ca o spirală cu capetele suprapuse.

Adolescența mea cu Pintilie

de Cristi Luca

Joi, 29 iunie, de la ora 17.30, la Cinema Elvira Popescu din București se lansează reeditarea autobiografiei lui Lucian Pintilie - „Bricabrac (De la coșmarul real la realismul magic)”, Editura Nemira, 2017.