Salon

Intră în vorbă: interviuri, dezbateri, idei, cafele

România povestită în 7 mituri

de Scena 9

Românii nu muncesc, România e plină de prostime și corectitudinea politică ne omoară. ONG-ista Elena Calistru și omul de comunicare Vlad Tăușance iau la bani mărunți poveștile naționale de adormit copiii.

FOTO Gărâna 2017: muzici și faze

de Luiza Vasiliu

„Aici suntem la 1000 de metri altitudine. Au venit acum câțiva ani niște nemți și-au măsurat, e aer bun, aer de sanatoriu, ca la Predeal”, zice Tanti Livia și noi tragem aerul bun adânc în piept.

Trei scrisori cu Ioana Bradea

de Ioana Pelehatăi

Am vorbit cu scriitoarea mea preferată, după care am scris 3 scrisori: despre feminism, talent, Bistrița vs. București și despre timp ca o spirală cu capetele suprapuse.

Adolescența mea cu Pintilie

de Cristi Luca

Joi, 29 iunie, de la ora 17.30, la Cinema Elvira Popescu din București se lansează reeditarea autobiografiei lui Lucian Pintilie - „Bricabrac (De la coșmarul real la realismul magic)”, Editura Nemira, 2017.

Răul de după școală

de Vlad Odobescu

TIFF 2017. Regizorul polonez Bartosz M. Kowalski caută în „Playground” rădăcinile Răului ce transformă niște copii în criminali.

Profu’ de mate

de Anca Dănilă

Panică mare acasă. Eu nu ziceam nimic, ai mei insistau. Erau speriaţi. M-au ameninţat că nu mă lasă să dorm până nu le spun ce se întâmplă, că sigur se întâmplă ceva. Şi am început.

De unde venim noi, domnule?

de Raluca Nagy

Azi, când în Marea Britanie au loc alegerile generale, ne-amintim cum arată drumul de la granițe închise și vize, la o Europă a Brexitului.

Avanpremieră

Extraconjugal

de Mihai Radu

Citește un fragment din „Extraconjugal”, un roman noir despre lumea contemporană, cu spaimele și neoanele ei, în care „totul e alert, sclipitor, profund, memorabil”.