Salon

Intră în vorbă: interviuri, dezbateri, idei, cafele

Tu știi cine ești?

de Cristian Iftode

Cel mai sigur mod de a ajunge, cu toţii, o apă şi-un pământ este să ne credem, fiecare în parte, nu doar unici, dar şi speciali – indiferent ce am face.

Democrația întreruptă

de Adrian Cioflâncă

Întreruperea de către naționaliști a unor piese de teatru, conferințe, concerte, întreceri sportive, ceremonii publice a fost un fenomen obișnuit în perioada interbelică.

7 mese de sărbători în familie

de Scena 9

Am intrat în șapte case de Crăciun și Anul Nou, ca să aflăm dacă reproșurile, nostalgiile și tandrețurile puse pe masă sunt aceleași, de la București la Bacău la Brăila.

Cele mai bune seriale din 2017

de Scena 9

Daaa, știm, lista nu-i completă. A trebuit să alegem fiecare câte un singur serial, dar comentariile sunt deschise. The Keepers, Twin Peaks, Stranger Things, The Binge Is On.

„Singurele ființe vii erau liceenii”

de Maria Persu

Gabriel Săndoiu predă filosofie și logică la Liceul Sf. Sava și e unul dintre cei mai buni profesori pe care-i știu. Am stat o zi la pescuit și am vorbit despre școală, cunoștințe și rolul unui filosof în spațiul public.

Care-i treaba cu David Foster Wallace?

de Scena 9

Pentru că a apărut recent colecția de eseuri „Care-i treaba cu homarul?”, am rugat cinci fani să-ți explice de ce trebuie să-l lași pe Wallace să-ți deschidă ochii asupra lumii.