Film

 

Ai puțin timp? (#8)

de Scena 9

Pentru când furați un pic de timp pentru voi, avem un documentar despre haosul din lume și un serial despre dragoste, o piesă de teatru și o coloană sonoră pentru weekend.

Ai puțin timp? (#7)

de Scena 9

Artă și cultul personalității, jurnalism atent selecționat, un serial cu whistlebloweri și un film cu șamani, plus o docu-serie despre tehnologia noastră cea de toate zilele.

Printre măști

de Cristi Luca

Dacă ți-a plăcut „Memento”, mergi să vezi „Fragmentar”, un film care-ți sucește mintea.

În întuneric

de Cristi Luca

„One More Time With Feeling” e o permanentă pendulare între lucidatea extrema cu care Nick Cave îşi mărturiseşte neputinţa de a da un nou sens vieţii sale şi căutarea inspiraţiei în studioul de înregistrări.

Pulsul lui Blecher

de Cristi Luca

Filmul lui Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, e un frumos omagiu adus unui scriitor precoupar de „bizara aventură de a fi om”.

Ucenicul vrăjitor

de Adela Marcov

„Uită tot ce credeai că știi despre lume” și mergi să vezi „Doctor Strange”. S-ar putea să devină Marvel-ul tău preferat.

Cine-i tipul ăsta?

de Adela Marcov

Cine-i Sixto Rodriguez, acest Bob Dylan al docurilor şi cartierelor muncitoreşti, obişnuit să cânte cu spatele la public, legenda asta urbană de secol 20?

Virtual Insanity

de Adela Marcov

Sezonul 3 din „Black Mirror”: Drone, big data, cloud computing, realitate virtuală, romance, horror, thriller şi satiră.

Oamenii cool

de Filip Standavid

„Gimme Danger”, documentarul lui Jarmusch despre Iggy and The Stooges, impune să fie revăzut pe îndelete și savurat cum se cuvine (între prieteni, cu țigări și alcool din belșug).