Film

 

Ai puțin timp? (#13)

de Scena 9

Pentru când vă luați pauză de la treburi, avem câteva sugestii: un documentar ca o ficțiune, un podcast despre lumea din cap și artă despre viața la margine.

5 x TIFF

de Alexandra Olivotto

A şaisprezecea ediţie TIFF scoate din nou atletismul din cinefili, care se vor perinda dintr-un loc în altul în viteză pentru a vedea cât mai multe din cele 225 de filme. Am selectat cinci titluri care nu trebuie ratate.

Ai puțin timp? (#12)

de Scena 9

Săptămâna asta: un late night show, un magician sceptic și un serial cu un super-erou și super-muzică. Bonus: un roman despre jurnaliști alcoolici.

Distopie, mon amour

de Alexandra Olivotto

Serial nou de #cincistele: „The Handmaid's Tale”, după romanul distopic al lui Margaret Atwood, despre o lume în care femeile au pierdut orice drept, inclusiv cel la proprietate şi la propriul nume.

Toți avem apocalipsele noastre

de Lina VDOVÎI

Ne-am întâlnit la Paris cu echipa serialului „The Leftovers” (da, și cu Justin Theroux!) și-am vorbit despre despărțire, moarte, religie, știință, despre demoni reali și demoni imaginari.

Ai puțin timp? (#11)

de Scena 9

Supereroi marca Marvel și muzica lor preferată, legătura dintre Boris Vian și Emmanuel Macron, un ou cu fese și o carte de Pulitzer despre război, extremism și ISIS.

Minima crăpelniță

de Alexandra Olivotto

La fel ca în „Sieranevada” lui Cristi Puiu, personajele par nevorbite de veacuri de singurătate, și acum nu se mai pot opri, variind de la taclale până la cuvinte care schimbă vieți. Din nefericire, similitudinile se opresc aici.

Ai puțin timp? (#10)

de Scena 9

Dacă aveți puțin timp, noi avem câteva sugestii: un serial brici și-un documentar revelator, un joc aproape imposibil, un album melancolic și-o țară pe care s-o descoperi în ritmul tău.

4 secunde „exclusiv gay”

de Alexandra Olivotto

Chiar nu ai nevoie să baţi toba în târg că ai creat primul moment exclusiv gay din istoria Disney, adică fix ceea ce a făcut Bill Condon, regizorul filmului „Frumoasa şi Bestia”.