Film

 

Ai puțin timp? (#10)

de Scena 9

Escapism în doze mici: ilustrații alb-negru, trei melodii ale unei zeițe de cristal, un serial SF și o carte despre creier & scris.

Ai puțin timp? (#8)

de Scena 9

Pentru când furați un pic de timp pentru voi, avem un documentar despre haosul din lume și un serial despre dragoste, o piesă de teatru și o coloană sonoră pentru weekend.

Ai puțin timp? (#7)

de Scena 9

Artă și cultul personalității, jurnalism atent selecționat, un serial cu whistlebloweri și un film cu șamani, plus o docu-serie despre tehnologia noastră cea de toate zilele.

Printre măști

de Cristi Luca

Dacă ți-a plăcut „Memento”, mergi să vezi „Fragmentar”, un film care-ți sucește mintea.

În întuneric

de Cristi Luca

„One More Time With Feeling” e o permanentă pendulare între lucidatea extrema cu care Nick Cave îşi mărturiseşte neputinţa de a da un nou sens vieţii sale şi căutarea inspiraţiei în studioul de înregistrări.

Pulsul lui Blecher

de Cristi Luca

Filmul lui Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, e un frumos omagiu adus unui scriitor precoupar de „bizara aventură de a fi om”.

Ucenicul vrăjitor

de Adela Marcov

„Uită tot ce credeai că știi despre lume” și mergi să vezi „Doctor Strange”. S-ar putea să devină Marvel-ul tău preferat.

Cine-i tipul ăsta?

de Adela Marcov

Cine-i Sixto Rodriguez, acest Bob Dylan al docurilor şi cartierelor muncitoreşti, obişnuit să cânte cu spatele la public, legenda asta urbană de secol 20?