Literatură

 

Secretul discuției secrete

de Mihai Iovănel

Cam toți autorii publicați în antologia festivalului Discuția Secretă sunt buni și foarte buni. Ar trebui să zic că acesta e secretul Discuției Secrete. Doar că nu e deloc un secret.

Trei scrisori cu Ioana Bradea

de Ioana Pelehatăi

Am vorbit cu scriitoarea mea preferată, după care am scris 3 scrisori: despre feminism, talent, Bistrița vs. București și despre timp ca o spirală cu capetele suprapuse.

Borderline. 3 poeme de Ana Dragu

de Scena 9

Citim din „Borderline”, cea mai nouă carte de poezie a Anei Dragu, pe care-o puteți asculta weekendul ăsta la Festivalul Internațional de Poezie și Muzică de la Bistrița.

Cărți de vară

de Mihai Iovănel

Vacanța de vară e perfectă pentru cărți groase pe care n-avem timp să le citim în restul anului. Ficțiune străină și românească, poezie, literatură pentru copii, de toate. Pa și la gară.

Adolescența mea cu Pintilie

de Cristi Luca

Joi, 29 iunie, de la ora 17.30, la Cinema Elvira Popescu din București se lansează reeditarea autobiografiei lui Lucian Pintilie - „Bricabrac (De la coșmarul real la realismul magic)”, Editura Nemira, 2017.

Între mine și lume

de Ta-Nehisi Coates

Citiți un fragment dintr-una din cele mai importante cărți ale ultimilor ani. Despre ce înseamnă să fii diferit, să-ți fie frică și, cu toate astea, să-ți aduni tot curajul ca să mergi mai departe.

Ai puțin timp? (#16)

de Scena 9

Descoperirile săptămânii: jurnalism american, distopie made in Canada, noua muzică a Londrei și un roman nou-nouț (și) despre București.

Ai puțin timp? (#15)

de Scena 9

Descoperirile săptămânii: un roman românesc fresh, un serial cu zei americani, arta lip sync-ului și-un documentar teribil din China.

Ai puțin timp? (#14)

de Scena 9

Descoperirile de săptămâna asta: un jurnalist Trumpolog, niște clipuri dumnezeiești, o carte despre Homo Deus și punk trans-feminist.

Anchetă: La ce ne-ajută cultura?

de Luiza Vasiliu

Am întrebat câțiva producători și consumatori de cultură la ce ne-ajută ajută cultura în vremurile astea din ce în ce mai îngrijorătoare și ce descoperiri au făcut în ultima vreme.