Muzică

 

FOTO Gărâna 2017: muzici și faze

de Luiza Vasiliu

„Aici suntem la 1000 de metri altitudine. Au venit acum câțiva ani niște nemți și-au măsurat, e aer bun, aer de sanatoriu, ca la Predeal”, zice Tanti Livia și noi tragem aerul bun adânc în piept.

Ce-are Gărâna așa de special?

de Luiza Vasiliu

Există un loc în care oamenii se adună o dată pe an, se așază pe niște bănci de lemn într-o poieniță, și-i ascultă cântând live în fața lor pe unii dintre cei mai buni muzicieni de jazz din lume.

De ce (nu) se aude bine la concert

de Mihai Dinu

Stăteau în camera mică, în costumele alea caraghioase, scorțoase și brodate cu fir scump. Transpirația le curgea pe sub perucă. Ahh, ce bine ar merge un arcuș de vioară strecurat între scalp și perucă.

Anna din Nord

de Mihai Dinu

Anna Lotterud ducea acum cinci ani o viață anostă. Zilele ei de luni arătau la fel ca zilele de vineri. Lucra într-un mic magazin dintr-un mic orășel de lângă Oslo și se pregătea pentru o lungă viață de cuplu.

Ai puțin timp? (#14)

de Scena 9

Descoperirile de săptămâna asta: un jurnalist Trumpolog, niște clipuri dumnezeiești, o carte despre Homo Deus și punk trans-feminist.

Anchetă: La ce ne-ajută cultura?

de Luiza Vasiliu

Am întrebat câțiva producători și consumatori de cultură la ce ne-ajută ajută cultura în vremurile astea din ce în ce mai îngrijorătoare și ce descoperiri au făcut în ultima vreme.

Restanțe

de Filip Standavid

Câteva sugestii/descoperiri din anul care-a trecut, asupra cărora n-am apucat să insist, dar care cred că merită toată atenția.