Muzică

 

Restanțe

de Filip Standavid

Câteva sugestii/descoperiri din anul care-a trecut, asupra cărora n-am apucat să insist, dar care cred că merită toată atenția.

Ai puțin timp? (#12)

de Scena 9

Săptămâna asta: un late night show, un magician sceptic și un serial cu un super-erou și super-muzică. Bonus: un roman despre jurnaliști alcoolici.

Sălățică

de Filip Standavid

Pentru albumul Humanz, Gorillaz adună câțiva dintre tinerii în vogă și câteva legende, aruncă în blender stiluri și marote ale contemporaneității și apasă butonul.

Ai puțin timp? (#10)

de Scena 9

Dacă aveți puțin timp, noi avem câteva sugestii: un serial brici și-un documentar revelator, un joc aproape imposibil, un album melancolic și-o țară pe care s-o descoperi în ritmul tău.

Spaime

de Filip Standavid

DAMN., proaspăt lansatul album al lui Kendrick Lamar, e un rezumat: avântat, inegal și adesea nesigur, însă direct, vivace și extrem de onest.

El maricón

de Filip Standavid

Arca iese din ghetoul minorităților delimitate strict și al (sub)genurilor subculturale grație vulnerabilității împinse la extrem și a confuziei atotcuprinzătoare.

Familiarități

de Filip Standavid

Noul album Goldfrapp, „Silver Eye”, e mai degrabă un soi de best of destins și detașat, cu aceeași producție elegantă, ca un costum englezesc la comandă.

Karma pe baricade

de Filip Standavid

Spirit, cel de-al 14-lea album DM, pare sincer animat de exasperarea față de excesele turbocapitalismului, însă are o sintaxă departe de una revoluționară.

Cacofonicale

de Filip Standavid

„Zgomot” și „industrial” sunt primele etichete lipite pe fruntea Blanck Mass, proiectul solo al lui Benjamin Power.

A Final Hit

de Filip Standavid

Cronică de album: Pe coloana sonoră de la „Trainspotting - T2” se aud mulți veterani pentru că „trebuie” să se audă.