Recomandări / Timp Liber

Ai puțin timp? (#6)

de Scena 9

Publicat pe 16 decembrie 2016

Share-uim cu voi peste weekend chestii pe care le-am descoperit de-a lungul unei săptămâni, lucruri care ne-au bucurat/surprins/emoționat/revoltat/amuzat și care nu sunt neapărat de actualitate. 

 

Ce am descoperit: Designated Survivor (serial Netflix)

Cât te ține: primul sezon are 10 episoade a câte 40-45 de minute

De ce: Pentru că pleacă de la un ce-ar fi” nemaivăzut: ce-ar fi dacă președintele SUA, membrii cabinetului său, vicepreședintele, senatorii și congresmanii americani ar fi uciși într-un atentat, în timpul discursului anual despre starea națiunii? La Casa Albă ajunge un supraviețuitor desemnat”, ales dintre membrii mai neînsemnați ai guvernului, care trebuie să gestioneze crize de toate felurile.

Deci, de ce? Scenariul are destule scăpări, acțiunea se poticnește pe alocuri, dar serialul rămâne un prilej de a discuta despre oameni și ajustarea lor la roluri. Chiar, ce-ai face dacă într-o zi ai căpăta mai multă putere decât ai vrea? (Vlad Odobescu)

 

Ce am descoperit: Molotov Cocktail, o trupă veterană de punk

Cât de ține: Depinde cât găsești de ascultat pe net

De ce? Pentru că e o trupă old school de punk cu sound energic și cu o poveste interesantă în spate. Fondatorul ei și singura prezență constantă este Gabby Molotov, un român plecat în State înainte de Revoluție, care-a ajuns să cânte și să lucreze în celebrul club CBGB din New York – oraș unde-a locuit, spune el, până când Giuliani l-a transformat în Disneyland. Săptămâna trecută, Molotov Cocktail, înființată peste ocean în 1991, a împlinit 25 de ani, pe care i-a sărbătorit în clubul Fabrica din București. Trei dintre membrii actuali ai trupei locuiesc în Berlin, iar Gabby Molotov trăiește în București. Se întâlnesc de două sau trei ori pe an ca să cânte prin Europa și să compună piese noi. O să puteți citi în curând mai multe despre ei pe Scena9. (Ionuț Dulămiță)

 

Ce am descoperit: Radio Garden, un radio de radiouri

Cât te ține: Un minut sau o viață, depinde când închizi radioul

De ce: Fiindcă, dacă-ți place radioul, dar te exasperează să zapezi printre posturile românești, Radio Garden e, în felul lui, o comoară. Adică o hartă interactivă a lumii, pe care poți să-o întorci pe toate părțile și să asculți live sute de posturi de radio din aproape toate colțurile lumii, de la posturi super-cunoscute, la unele complet obscure. De dimineață, am nimerit complet întâmplător peste Radio Inferno din România, unde un manelist doinea despre o dietă, după aia am rămas mult și bine pe HoRadS, un post din Stuttgart cu muzică mișto și acum scriu cu soundtrack de la Seattle Symphony Channel. Mai greu cu posturile din China, Africa și Rusia, dar mai prinzi câte-un buletin de știri din Maroc sau cine știe ce talkshow din Kazahstan. Pe lângă canalele de radio, harta asta conține o mulțime de povești cu și despre radiouri și rolul lor în lumea unde emit, povești ale ascultătorilor și o colecție bogată de jingle-uri de pe te miri unde. 

Deci de ce? Fiindcă e ieșirea perfectă din rutina câtorva alegeri predefinite, fiindcă ai șansa să asculți o tonă de posturi de care habar n-aveai, fiindcă explorezi lumea prin sunet și fiindcă e foarte reconfortant să asculți buletine de știri în limbi pe care nu le cunoști, dar în care îți antrenezi urechile, poate-poate prinzi vreun cuvânt. (Andra Matzal)

Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK