Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 17-23 mai

de Scena 9

Publicat pe 17 mai 2021

Relaxarea anunțată săptămâna trecută de autorități a umplut străzile de oameni fără măști, o imagine care ne sperie și ne bucură deopotrivă. Așteptăm să ne umple și noua lista cu evenimente din care să putem alege pentru rubrica asta. Până una-alta, te invităm să te abonezi și la noul nostru newsletter, pe care-l vom trimite către tine în fiecare joi. 

In my room (teatru online), Teatrul Maxim Gorki Berlin, miercuri, 19 mai, ora 20:30

Ce înseamnă să fii bărbat în ziua de azi? Spectacolul transformă experiențele biografice în narațiuni sociale. „Creat de Falk Richter din perspectiva fiilor, indivizi în deplină maturitate, spectacolul panoramează portrete paterne, personalități abuzive sau slabe, bărbați alpha, imigranți turci sau homosexuali nedeclarați. Relația dintre fii și tați se configurează în jurul refuzului copiilor de a reproduce modelul patern, care le-a afectat însă personalitatea”, a scris colega noastră, Oana Stoica, în acest text. Biletele au prețuri ce încep de la 3 euro. Spectacolul este subtitrat în limba engleză și poate fi vizionat într-un interval de 24 de ore de la începerea stream-ului. 

Intersecțiile de miercuri cu Katia Pascariu (întâlnire online), miercuri, 19 mai, de la ora 19:30

Katia Pascariu e una dintre cele mai interesante și active nume când vine vorba de teatru & multe alte forme de explorare pe care le deschide. De la teatru documentar și comunitar, până la teatru educațional, Katia a lucrat cu actori și oameni obișnuiți, cu seniori și copii, cu memorie și istorie. De curând, numele ei a devenit strâns legat de Babardeală cu bucluc, cel mai nou film al lui Radu Jude, premiat la Berlin, unde a jucat rolul principal în primul ei lungmetraj. Miercurea asta, Katia e invitată la Intersecțiile găzduite de poeta Svetlana Cârstean, la Rezidența BRD Scena9. Până atunci, citiți aici un portret-dialog pe îndelete, scris de Ioana Pelehatăi și fotografiat de Larisa Baltă, proaspăt publicat pe Scena9.

ThinkCity 2021 – Locuință și locuire, o relație complicată (discuție online), joi, 20 mai, ora 16:30

O discuție despre culturii locuirii în București, ce pornește de la întrebări precum: Ce înseamnă o locuire de calitate dincolo de apartamentul tău? Cum arată Bucureștiul în acest moment, din perspectiva analistului imobiliar și a urbanistului militant? Încotro se îndreaptă Bucureștiul din punct de vedere urbanistic? Care sunt polii de interes rezidențial? Vor discuta despre aceste subiecte Vera Marin (urbanist), Adrian Rus (expert imobiliar) și Doru Niță (analist imobiliar).

Deschiderea expoziției Identități fragile - Muzeul pandemiei, sâmbătă, 22 mai, de la ora 12:30, la Rezidența BRD Scena9

În ultimul an prelungit de pandemie, în care ne-am învățat să trăim mai departe unii de ceilalți, mulți ne-am creat tabieturi sau rutine care să ofere stabilitate într-un orizont de haos. Expoziția Identități fragile, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor, ne-a îndemnat să donăm obiecte care ne-au devenit simbolice în timpul acestei redesenări a vieților noastre. De la cănile de cafea în care ne-am măsurat diminețile, la măștile care ne-au acoperit fețele, de la scaunul de birou în care ne-am eternizat, la biletele de avion anulate. O selecție cu astfel de obiecte și povești găsiți începând de weekendul ăsta la Rezidența BRD Scena9.

Codruța Cernea | PARADISE OF LOST DESIRES (expoziție), Mobius Gallery, București, 21 mai - 19 iunie 

Pentru Codruța Cernea, seria asta s-a conturat firesc, după ce-a observat ce desenează în mod obișnuit. „Peisajul e mereu prezent, reflectând nostalgia după posibilități neîmplinite, dar și ceva ce mi-a lipsit în ultimul an și am transferat în timp real pe pânză. Aproape în toate lucrările apar profile umane, ca niște panglici suspendate și mâini conturate pictate plat, îmbinate în gesturi simple, inofensive și tandre. Pentru mine ele vorbesc despre nevoi emoționale esențiale, îngropate, amânate și care nu pot fi rezolvate sau înlocuite, oricât de bine ne curatoriem viața profesională, posesiunile materiale și stilul de viață”, scrie ea în prezentarea expoziției. Vernisajul expoziției va fi pe 21 mai, de la ora 16:00.

FOTO main: Andy Besuch, pentru spectacolul In My Room

Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK