Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 9-15 august

de Scena 9

Publicat pe 9 august 2021

Dacă n-ai plecat din oraș unde-ai văzut cu ochii, poți să-ți faci propria insulă în mijlocul asfaltului. Îți propunem să vezi un film în aer liber, să mergi la un festival de muzică la doi pași de București, să urmărești video-poeme despre viețile unor persoane care luptă pentru drepturile omului, să experimentezi niște instalații artistice.  

Manila In The Claws of Neon (Filipine, 1975) la Cinevara #3, Rezidența BRD Scena9, București, joi, 12 iulie, ora 21

Eroul filmului regizat de Lino Brocka, un tânăr pescar dintr-un sat de provincie, Júlio, se mută în capitala Manila. Este în căutarea fostei sale iubite, Ligaya, care părăsise satul natal în urmă cu câțiva ani cu o presupusă binefăcătoare, atrasă de promisiunea unei vieți mai bune, dar de la care nu mai avea vești de atunci. Júlio își găsește un job prost plătit pe un șantier și este martor al vieții pe străzile capitalei, unde moartea lovește fără să prevină, iar corupția și exploatarea sunt moneda de schimb a societății. (Vlad)

Summer Well Festival 2021 - The Limited Edition, Domeniul Știrbey, Buftea, 12-15 august 

După un an de pauză, Summer Well se întoarce cu un line-up din care fac parte ​​Woodkid, Balthazar, L'Imperatrice, Modeselektor, Lola Marsh, Fatoumata Diawara, The Kryptonite Sparks, Dimitri's Bats sau Moonlight Breakfast. În prima seară e progrmat show-ul de lansare al noului album Golan. Accesul va fi permis persoanelor care prezintă Certificatul Verde, celor care prezintă dovada vaccinării sau care prezintă un test negativ recent. Detalii cu privire la program și bilete găsiți pe site-ul festivalului. (Vlad)

Povești despre Rezistența Fetelor | Bucharest Pride 2021, Londohome, București, marți, de la orele 20.30

Săptămâna asta sărbătorim drepturile minorităților sexuale cu mai multe evenimente dedicate creațiilor artistice queer. Mâine seară puteți vedea și asculta șase video-poeme despre viețile reale ale unor persoane care luptă pentru drepturile omului în mai multe colțuri de lume, din Europa de Est, în Asia Centrală. Sunt povești despre reziliență, muncă în comunitate și nevoia de a crește dincolo de propriile cicatrici. Artiștii care au pus cap la cap aceste istorii de viață vor sta la o discuție după proiecții. (Venera)

One Night Gallery în Grădina Molière (TVR), București, miercuri, 11 august, de la ora 20

În primul art show în exterior din cadrul One Night Gallery, duetul de artiști RIZI îmbină elemente ce țin de lumea naturală cu altele ce țin de design, într-o serie de 9 instalații arhitecturale plasate în Grădina Molière (cu intrare de pe strada Amiral Constantin Bălescu). Această ediție One Night Gallery va da startul unei serii de expoziții care vor avea loc în toată țara, adăugând încă 3 orașe în itinerariul său până la finalul anului. (Ionuț)

F-Sides Cineclub & „Hey, Pisi” @Eforie Colorat, Cinescop, Eforie Sud, Constanța, 9-15 august

V-am mai tot zis aici de cineclubul feminist F-Sides, care vorbește despre perspective feminine (asupra muncii, vârstei, migrației & altor teme de interes aici și acum) din perspective feminine. Între două proiecții la București, cineclubul se mută o săptămână la mare, la grădina de vară din Eforie Sud, unde aduce filme mai fresh sau mai clasice. Din programul săptămânii, de văzut Scurtătura (2010, r. Kelly Reichardt, 104 min, SUA, luni, 9 august), Călărețul (2017, r. Chloé Zhao, 103 min, SUA, marți, 10 august) și Neidentificat (2018, r. Benedikt Erlingsson, 101 min, IS, UA, FR - joi, 12 august, o proiecție în prezența echipei). Majoritatea proiecțiilor sunt cu acces gratuit - o variantă excelentă pentru a încheia o zi de vară la mare. (Ioana)

Ideo Ideis - Festivalul Național de Teatru Tânăr #16, Alexandria, Teleorman, 9-15 august

De anul trecut, Ideo Ideis, săptămâna de teatru cu și despre tineri, s-a extins prin țară, iar anul ăsta conceptul rămâne același. În Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța și Sibiu trupele de tineri actori se întâlnesc cu mentori și traineri, iar apoi se suie pe scenă, ca să reprezinte comunitățile din care provin. În inima festivalului, la Alexandria, se desfășoară bonus și proiecții, dezbateri și un program de dezvoltare comunitară pentru toate vârstele. Cum a fost în alți ani la Ideo, aici. (Ioana)

FOTO main: Scenă din Manila in the Claws of Neon (Filipine, 1975) 

Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK