Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 19 - 25 decembrie

de Scena 9

Publicat pe 19 decembrie 2016

Mai sunt câteva zile până la Crăciun și ne-am gândit să vă oferim câteva alternative sau măcar completări la tradiționalele cozi din hipermarketuri. Găsiți aici locuri de scotocit după cadouri, de mâncat sarmale, de ascultat sau măcar de umblat brambura.  

„Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute” (expoziție), Casa Filipescu-Cesianu, București, luni, 19 decembrie, de la ora 17.00 

„Muzeul Vârstelor” e un demers de antropologie urbană ce vrea să spună o poveste despre intimitate și despre evoluția raporturilor dintre generații, de-a lungul ultimelor trei sute de ani. „Este o proiecție despre cum ar fi arătat o zi din viața noastră, din secolul al XVIII-lea până în prezent. Și mai ales, despre cum a evoluat această zi simbolică în istorie, cu fiecare generație”, anunță organizatorii. 

Bazar de Crăciun, Centrul Rus de Știință și Cultură, București, 19-20 decembrie, de la ora 17.00

Poate vă interesează o Matrioșkă, o căciulă îmblănită sau un cadou de proveniență rusească de pus sub brad. 10% din valoarea bunurilor vândute vor fi direcționate către organizația Mia’s Children, ce oferă sprijin copiilor nevoiași, abuzați sau abandonați. 

BonBon Comics & Illustration (târg de benzi desenate), Puro & Bio Romania, București, marți, 20 decembrie, de la ora 18.00

Mai toată floarea cea vestită a ilustratorilor din România scoate pe tarabă fanzine, comics, desene, postere serigrafiate, sacoșe, stickere și alte cele. La târgul organizat de Librăria Jumătatea Plină veți găsi, între altele, lucrări de-ale colegilor Sinboy și Sorina Vazelina. 

Poveste de Crăciun - Bucharest City Ballet, Palatul Național al Copiilor, București, ora 14.30 

Sub îndrumarea Roxanei Dinu și a Elenei Cortea, elevii școlii de balet urcă pe scenă pentru un spectacol special de Crăciun. Dacă vreți să-i vedeți puteți rezerva locuri aici.  

Colinde Netemperate (concert), Centrul Național al Dansului București, miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30

Cântecele propuse de muzicienii Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Maria Pingulescu și Călin Torsan sunt vechi, într-o limbă care se îndepărtează binișor de română. Deși par că nu mai aparțin lumii noastre, o incursiune în “teritoriul” lor poate duce la redescoperirea unei memorii pierdute. 

Lansarea unui nou videoclip Golan, Control Club, București, miercuri, 21 decembrie, de la ora 22.00

Golan e una din cele mai interesante formații românești din ultima vreme, ce combină muzica electronică și cea instrumentală. Băieții lansează miercuri un nou videoclip, puteți da o fugă la Control să vedeți despre ce-i vorba.

The Sunset Limited (teatru), Unteatru, joi, 22 decembrie, ora 20.00

Piesa scrisă de Comac McCarthy e despre fragilitate și îndrăzneală, despre gânduri întunecate și încercări gingașe, despre prietenie și iubire, despre Dumnezeu. „E despre toate astea și despre nimic din toate astea. Probabil e unul dintre cele mai intime spectacole care ți se pot întâmpla. Atât de personal că ti se face frică. Sau nu. Sau dor. E despre doi oameni care au nevoie”, anunță pagina evenimentului. 

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna (concert), Sala Palatului, București, vineri, 23 decembrie, ora 20.00 

Cu două zile înainte de Crăciun, muzicienii aduc ceva la București din atmosfera sărbătorilor vieneze. Biletele pot fi achiziționate aici

¿1 leu sarmala?, Manasia Hub, București, sâmbătă, 24 decembrie, de la ora 17.00

Rulota Bucateria va găzdui, nu pentru multă vreme, 200 de sarmale, din alea cu carne. Nu se fac rezervări și nu se ține post. 

Foto: Jonathan McIntosh (Wikimedia Commons) 

Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK