Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie

de Scena 9

Publicat pe 31 octombrie 2016

Intrăm în ultima lună de toamnă pe soare, frumos, mici șanse de averse, dar în afară de vreme mai avem și alte prognoze pentru săptămâna care urmează, plină de dans, teatru - de data asta independent -, și filme.

Est Vest Cinema #11 – „Die linkshändige Frau“ de Peter Handke - 31 octombrie, București, Control Club, ora 19:00

Seria de filme produse în Republica Democrată Germană (RDG), organizată de Institutul Goethe și coordonată de Andrei Rus, continuă cu o proiecție în Control, cu intrare liberă.

Peacock & Pieptiș | Documentary Mondays - 31 octombrie, București, Centrul Ceh, ora 20:00

O ocazie bună de a vedea Pieptiș, scurtmetrajul lui Patrick Brăila, cu Iulia Samson și Maia Morgenstern, ba chiar să stați și de vorbă cu Patrick după, la un Q&A, împreună cu Cezara David de la CRJ. Berea e, bineînțeles, din partea casei.

Bucharest Short Film Festival - 1 - 5 noiembrie, București, Cinema Union

Începând de marți, puteți da o fugă la Union, că-i cu intrare liberă. Aveți ocazia de a vedea niște scurtmetraje de prin toată lumea, și cam de toate felurile: documentar, ficțiune, experimental. Mai toate încep de pe la 8, dar puteți vedea programul exact aici.

RE//Dance – Bienala Regională de Coregrafie - 1 - 6 noiembrie, București, CNDB

Tot de marți puteți să treceți pe la Centrul Național al Dansului (CNDB) pentru o porție de dans contemporan din Europa Centrală și de Est. Festivalul e la ediția pilot, așa că feedback-ul e binevenit. Biletele sunt, ca de obicei, 25 de lei.

 

Ajuns la cea de-a patra ediție, FNTi va aduce, în câteva locații din București, peise de teatru din Cluj, Timișoara, Sibiu și, bineînțeles, București. Meniul se anunță ofertant, așa că aveți de unde alege. Biletele, la intrare.

Cum iubim | lansare de carte - 3 noiembrie, București, Cărturești

Dacă vreți să mai ieșiți din schema teatru-film, joi puteți să dați o fugă la Cărturești pentru o discuție cu autorii cărții Cum iubim, care se lansează cu alai - aparent se lasă și cu dans.

Concert Golan - 3 noiembrie, București, Control Club

Avem și muzică, desigur, cu una din trupele care au depășit granițele țării, și care fac treabă din ce în ce mai bună. Biletele sunt 30 de lei.

Culese din Balkani - Festival de film documentar - 4 - 6 noiembrie, București, Cinema Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului

Încheiem săptămâna cu încă un festival, de data asta documentar, și nu pe orice subiect, ci balcaniul cel de toate zilelele. În cadrul lui puteți vedea și Ultimul căldărar,  în regia lui Cosmin Bumbuț și a Elenei Stancu, iar la final vă puteți delecta cu niște alcool neaoș, pentru că se va sărbători, desigur, Ziua Țuicii. Intrare liberă.

Foto: Larisa Baltă (Cerere în căsătorie, Teatrul de Artă București)

Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK