Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 7-13 noiembrie

de Scena 9

Publicat pe 6 noiembrie 2016

Săptămâna asta puteți amesteca whisky-ul cu hacking-ul și filmele despre dans cu jazz-ul din Ferentari și expozițiile nou-nouțe de la Muzeul Național de Artă Contemporană. Să ne ziceți și nouă ce-a ieșit.   

Săptămâna PSI, libăriile Cărturești din București, Iași, Cluj, Arad, Timișoara și Brașov, 7-13 noiembrie

E vorba de decizii. Psihologi și psihoterapeuți experimentați vor vorbi despre toate cele: adicții, personalitate și profesie, partea pozitivă a emoțiilor negative, parenting și probleme de cuplu, precum și despre cum decurge o ședință de psihoterapie. Intrarea este liberă.

Lansare de album Mes Quins, Club Control, București, 8 noiembrie, ora 21.00

După cum Scena9 v-a prevenit acum ceva vreme, duo-ul Mes Quins scoate album. Iată mesajul îndrăgitei trupe, scris la persoana a treia, cum se cuvine: „Timpul a lucrat în favoarea lor. Piesele sunt mai zemoase, mai consistente, ca niște sâni de femeie în putere, mesajele sunt mai subtile, mai nuanțate. Nu mai e prosteala fără măsură de pe Electro German; acum e prosteală CU măsură. Se vede că au mai îmbătrânit. Asta nu înseamnă că nu zbiară din când în când, pe unele piese, care sunt mai agresive decât de obicei. Ideea e că trăiești și înveți să te exprimi mai bine. Eu atât am avut de zis.”

Bucharest International Dance Film Festival 2016, București, 9-13 noiembrie

Tema celei de-a doua ediție a festivalului este corpul digital, „un corp emoțional, geopolitic și multi-senzorial, care forțează barierele realității contemporane și îndeamnă spectatorul să privească atent și să reacționeze ludic”, după cum spun organizatorii. Pe lângă filme, vor fi prezentări, conferințe și o expoziție de artă digitală. Evenimentele sunt găzduite de Centrul Național al Dansului, Universitatea Națională de Muzică, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, Galeria Galateca și Club Control. 

Atelier de ilustrație de carte (7-12 ani), Noblesse Academy, București, 10 noiembrie, de la ora 17.30

Cum se conturează un personaj? Cum se decorează o copertă? Cursurile - desfășurate în patru ședințe săptămânale - pleacă de la noțiuni de bază ale desenului, pentru a-l ajuta apoi pe copil să-și descopere propria latură artistică. Atelierul e susținut de artista vizuală Iulia Dincă. 

Grand Opening - Noul sezon expozițional MNAC, Muzeul Național de Artă Contemporană, București, 10 noiembrie, ora 19.00

Noul sezon expozițional include: „Efemeristul”, o retrospectivă Mihai Oloș, un artist a cărui operă include pictură, sculptură, desen, ceramică, vestimentație, performanță, poezie și explorează varii tendințe stilistice; „Proprietatea e furt”, prima expoziție în România a artistului austriac Oliver Ressler, ce reunește filme și video-instalații pe tema crizei neo-liberalismului; „Totul e regizat”, „o călătorie în spațiul comunicației imersive, traversat de rețele de putere” propusă de artiștii Ioana Păun și Cătălin Rulea și curatoriată de Alexandru Bălășescu. Totodată, vor fi prezentate „Cele mai frumoase cărți din România”, adunate de Asociaţia pentru Performanţă și Cultură. 

Defcamp 2016, Crystal Palace Ballroom Events, București, 10-11 noiembrie, ora 8.00

Organizată de Cyber Security Research Center from Romania – CCSIR, Defcamp e cea mai importantă conferință despre Hacking & Information Security din Europa Centrală. Găsiți aici lista vorbitorilor din acest an. 

Whisky Fest 2016, Sala de Marmură a Casei Presei Libere, București, 10-12 noiembrie

Primul eveniment din România dedicat în totalitate acestei băuturi nu e doar pe bază de degustări, ci și de povești, ne asigură organizatorii. Cică vor fi pe-acolo peste 100 de etichete de whisky, unele în premieră absolută în România. 

Conferința „Piața, loc simbolic al orașului”, Palatul Suțu, București, 12 noiembrie, ora 17.00

Conferința de deschidere a expoziției pe tema spațiilor publice ale marilor orașe europene va fi susținută de fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu. Am scris și noi câte ceva pe subiectul ăsta. 

Ferentari Jazz Fest, Piața Ferentari, București, 12 noiembrie, de la ora 18.00

Prima ediție a festivalului îi aduce în Piața Ferentari pe membrii Marius Vernescu Band, Mădălina Pașol Project, Groove Hug și Emil Bîzgă - New Orleans Jazz Band. 

V for Vintage, Grand Hotel du Boulevard, București, 12-13 noiembrie

Evenimentul e dedicat design-ului contemporan și culturii vintage. În spațiul hotelului recent renovat vor fi amenajate peste 100 de standuri cu accesorii și bijuterii și colecții vestimentare. 

Mothers of Steel - Amprenta Mădălina Dan, Centrul Național al Dansului București, 13 noiembrie, ora 19.30

Cele două autoare ale performance-ului, Mădălina Dan și Agata Siniarska, imaginează un viitor în care două entități afective artificiale își reclamă propria stare a materiei, călătoresc în timp și modifică date istorice, între fire și trup. „Proiectul este o analiză a fenomenologiei lacrimilor care tratează mai multe teme – memoria, istoria, moartea, fericirea, fragilitatea, inocenţa, puterea, ontologiile futuriste etc. Pune sub semnul întrebării mecanismele sociale şi culturale care ţin de afişarea publică şi privată a emoţiilor”, arată autoarele. 

FOTO: Butoaie (încă goale) de whisky. De John Haslam (Flickr)

Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK