Înainte să-nceapă la Sibiu cel mai mare festival interanțional de teatru din România, Scena9, împreună cu BRD, au invitat 9 ilustratori români să reinventeze afișul de teatru. Fiindcă majoritatea afișelor ni se par un pic prăfuite, am vrut să vedem cum ar putea arăta cel mai vechi mijloc de chemat lumea în jurul scenei, dacă artiștii i-ar da un boost. Am făcut toate astea, „Din dragoste pentru teatru” - campania-experiment prin care vă invităm să dați mai departe afișele celor 9 ilustratori. Fie că le dați share, că vi le puneți cover sau wallpaper, fie că le printați sau vi le puneți pe tricou, orice mic gest este o mare declaraţie de dragoste pentru teatru. 

I-am invitat pe toți cei 9 ilustratori să ne spună pe scurt povestea afișului pe care l-au creat, dar și povestea lor personală cu teatrul. Continuăm călătoria cu Kitra, al cărui afiș îl puteți găsi în galeria de mai jos, disponibil la download în format hi-res, în format numai bun de pus wallpaper pe desktop / telefon sau cover de Facebook. 

Cum îți amintești prima experiență pe care ai avut-o vreodată legată de teatru?

Știu că prima experiență nu a fost una placută, mă plictiseam de moarte, nu aveam stare pe scaun și nu înțelegeam de ce trebuie să stai 2 ore să te uiți la alți oameni care se prefac că trăiesc viața altora. Încet-încet a început să-mi placă, în perioada facultății mă duceam foarte des la Teatrul Național, mă lăsau să intru pe baza carnetului de student, fără să platesc, a fost o perioada foarte frumoasă.

Care e lucrul care îți place / te emoționează cel mai mult când mergi la teatru?C

Că mă deconectează total de lumea de afară și mă emoționează foarte tare finalul, când actorii primesc aplauze și flori.

Povestește-ne pe scurt cum a apărut posterul pentru campania „Din dragoste de teatru” - din ce ți-ai luat inspirația, cum ai rezonat la tema pe care ai avut-o de ilustrat etc.

Inspirația mi-am luat-o, evident, din poveste 👹. Tocmai la fix mi-a picat tema inspirată din Cristopher Marlowe, m-a ajutat că am putut să apelez la multe simboluri, elemente care să te introducă în atmosfera poveștii, pe baza cărora am construit vizualul.