Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 12-18 iulie

de Scena 9

Publicat pe 12 iulie 2021

În ciuda aparențelor, nu chiar totul se topește în acest miez de vară. Avem pentru zilele următoare jazz, teatru interzis, poezie la ceas de seară și portrete de mame și fiice.

Expoziție „Mamă / Fiică”, deschisă la București, Rezidența BRD Scena9, începând cu vineri, 16 iulie, de la ora 19

„Cine e mama ta atunci când nu îți este doar mamă?” Asta e întrebarea de la care pornesc fotojurnalistul Bogdan Dincă și Vaner Collective, un grup de creatori fondat în Marea Britanie. Împreună, deschid câteva posibile piste și răspunsuri, printr-o serie de duble portrete, de mame și fiice, însoțite de scrisori care intră în măruntaiele acestor relații. O expoziție despre familie, identitate și legături primordiale, care cu siguranță vă va îmbia la introspecție. (Andra)

404 LOVE, București, Teatrul Nottara, vineri, 16 iulie, de la ora 18

Șase personaje, șase cupluri, doi tineri actori-dramaturgi. 404 LOVE e o adaptare contemporană a unui text de final de secol XIX (La Ronde, de Arthur Schnitzler), care explorează dinamica relațiilor romantice, moralitatea, sexualitatea și diferențele de clasă. Ana Turos și Teodor Ghiță au luat textul lui Schnitzler, interzis imediat după premiera spectacolului, în epocă, și l-au transferat în Bucureștiul zilelor noastre. Om fi noi ceva mai puțin pudibonzi și misogini decât vienezii anului 1921, însă sexul și intimitatea rămân în bună măsură tabu și pentru noi, aici și acum. Biletele se găsesc aici. (Ioana)

Scenă din „404 LOVE". Sursa: nottara.ro

Jazz Funk cu Iordache, Green Hours, București, marți, 13 iulie, ora 21

Iordache e omul care a traversat, cu saxofonul său, mai toată istoria recentă a muzicii românești, de la Sarmalele Reci și Timpuri Noi la Kumm. Îl poți asculta mâine seară la Green Hours, unde va cânta împreună cu Sorin Romanescu (moog guit), Adrian Neacșu (bas electric) și Tavi Scurtu (baterie). Găsești detalii despre bilete și condiții de acces pe pagina evenimentului. (Vlad)

Nocturne de poezie contemporană, terasa blocului Millo (str. Matei Millo, nr. 6), București, de pe 16 iulie până pe 13 august, de la ora 21

Ajunse la ediția a VII-a, serile de poezie organizate de ARCEN schimbă acoperișul și adaugă noi feluri de a interacționa cu versurile. Pe lângă lecturi publice, cei care vor urca pe terasa blocului Millo vor avea parte de performance-uri de poezie și coregrafic, videopoezie și poeme vizuale. Seria de poeme vizuale, realizată împreună cu PosterXPoem, include 14 postere realizate de graficieni, typographeri și ilustratori locali, ce au pornit de la 14 poeme contemporane. Biletele pot fi achiziționate de aici. (Vlad)

Foto main: Bogdan Dincă

Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK