
Muzică / Descoperiri
Muzică românească nouă de la BUG Mafia, Costi Ioniță ș.a.
Mihai Tița
Listă dominată de două albume de luat în seamă și două reveniri, una care face gălăgie, a lui Costi Ioniță, cealaltă nostalgică, a celor de la BUG Mafia.
Filmele turcești & japoneze. Orașul după ploaie. Dylan, Jobim, Salam. Îl găsiți și pe blogul personal, supraelastic.
Listă dominată de două albume de luat în seamă și două reveniri, una care face gălăgie, a lui Costi Ioniță, cealaltă nostalgică, a celor de la BUG Mafia.
Super-fanii din muzică și cultură pop funcționează la fel ca o armată: aplaudată sau criticată, acționează uneori împotriva libertății de exprimare.
Din program: cel mai bun album hip-hop din ultimii ani, de la Irina Rimes, Golan de neoprit și proiecte alternative noi.
Noutăți destul de multe, dar majoritatea cuminți și imprecise, cu nucleara pop „Dau moda”, dar și cu alternativi de cele mai multe ori fals-melodramatici.
Am făcut un playlist cu cele mai noi piese din muzica românească înainte ca pandemia să dea peste noi.
Mihai Tiță a pus la cale un playlist românesc despre momentele complicate prin care trecem.
Ambasadorul e unealtă de marketing, nu critic de artă. Oare David Beckham se pricepe să repare un Rolex?
Început de an timid, dar măcar divers, cu prospături dinspre rock alternativ candid către pastișe folk & trap sau glam rock de la un superstar feminin.
Toamna muzicală a fost destul de generoasă: recolta nouă vine cu Adda Kaleh, Omu Gnom, Zimbru și, desigur, mult-așteptatul album nou RaTB.
Un început de toamnă divers, cu multe genuri și chestiuni abordate, fie că vorbim despre romantism juvenil sau anxietăți socio-politice.
De toate pentru toți într-o vară mai degrabă plictisitoare - dacă n-ar fi fost conflictul dintre Mes Quins și SPP.
Milenialii par să fi înțeles că dacă asculți manele nu ești „cocalar” și, invers, nu tre' să fii „cocalar” ca să asculți manele.
E un sentiment de vacanță în muzica din ultima vreme, de la Delia care cântă despre downshifting până la Valeria Stoica și clipul ei „de concediu”.
Avem muzică românească nouă, dar care lasă de dorit urechilor noastre.
Ambient și synthpop, punk și hip-hop underground, plus un star venit din Republica Moldova, care dă pe spate targetul adolescenți și radiourile comerciale.
Ar trebui să scriu optimist, despre cât de promițător a început 2018 în muzica românească, dar nu e cazul.
Noiembrie a fost o lună bună pentru muzica pop: Delia și Inna au îngenuncheat topurile și vizualizările, Mihail cucerește încă o dată prin sensibilitate, la fel face și Lucia.
Listă lunară cu muzici românești care mi-au atras atenția și mai ales despre care merită să vorbim, indiferent de ceea ce cred.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.