
Recomandări / Timp Liber
Ai puțin timp? (#10)
Scena 9
Escapism în doze mici: ilustrații alb-negru, trei melodii ale unei zeițe de cristal, un serial SF și o carte despre creier & scris.
Află ce-i nou: în cultură, la noi și aiurea
Escapism în doze mici: ilustrații alb-negru, trei melodii ale unei zeițe de cristal, un serial SF și o carte despre creier & scris.
Ce-am găsit prin cabinetul de curiozități al internetului: podcasturi despre jurnalism, documentare mici și mari, coloane sonore și un scenariu cu Hitler.
Ninge? Viscolește - cu petreceri, muzica lumii, istorie, fotbal, filosofie, dezbateri și vernisaje.
Pentru când furați un pic de timp pentru voi, avem un documentar despre haosul din lume și un serial despre dragoste, o piesă de teatru și o coloană sonoră pentru weekend.
Începe pe bune anul nou, cu o prognoză culturală care ne face să ieșim din casă în ciuda prognozei meteo.
Am derulat istoria numelor pe care le-a avut Ministerul Culturii în România, ca să vedem cum am ajuns la Ministerul Identității Naționale.
Artă și cultul personalității, jurnalism atent selecționat, un serial cu whistlebloweri și un film cu șamani, plus o docu-serie despre tehnologia noastră cea de toate zilele.
Mai sunt câteva zile până la Crăciun și ne-am gândit să vă oferim câteva alternative sau măcar completări la tradiționalele cozi din hipermarketuri.
Pentru weekendul ăsta, avem un serial, niște punk old school și mult, mult radio.
Zilele astea puteți amesteca whisky-ul cu hacking-ul și filmele despre dans cu jazz-ul din Ferentari.
Prima săptămână din noiembrie vine cu vreme numa' bună de ieșit din casă.
Ca să nu lăsăm urâtul de afară să ne deprime, mai bine-l ducem la teatru, la film şi la muzică toată săptămâna.
Cald nu e, dar sunt: două festivaluri mari, lansări de album și de carte, experimente & concerte.
S-ar putea ca săptămâna asta să fie una dintre cele mai palpitanate săptămâni ale lui 2016 dpdv cultural.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.