
Ce se mai aude în muzica românească
de Mihai Tița
Ar trebui să scriu optimist, despre cât de promițător a început 2018 în muzica românească, dar nu e cazul.
Află ce-i nou: în cultură, la noi și aiurea
Ar trebui să scriu optimist, despre cât de promițător a început 2018 în muzica românească, dar nu e cazul.
Săptămâna asta e despre iubire, nostalgie și jazz.
Filip Standavid scrie despre „Remind me tomorrow”, noul album al lui Sharon Van Etten.
Se simte în aer o primă undă de primăvară, așa că dăm buzna la concerte, expoziții, proiecții de film și dezbateri. #haicuvara
De la muzica gingașă a lui James Blake, la ritmuri sud-americane, indie rock, chillwave și techno industrial.
Why hasn’t everything already disappeared? e un album pop - unul cu instrumentarul unor epoci de mult trecute, dar în mod categoric al timpurilor sale.
Hai să aruncăm o privire înapoi în 2018 și să vedem ce albume luăm cu noi în noul an. Propun cinci materiale în ordinea preferințelor mele. Să curgă muzica!
Noiembrie a fost o lună bună pentru muzica pop: Delia și Inna au îngenuncheat topurile și vizualizările, Mihail cucerește încă o dată prin sensibilitate, la fel face și Lucia.
Un concentrat de 22 de minute în care fierb competent câteva dintre cele mai evidente valori indie: ritm, precizie, directețe și nuanță.
Hai că ne-a trecut mahmureala după Marele Centenar, acum ne putem întoarce la treburile noastre.
Listă lunară cu muzici românești care mi-au atras atenția și mai ales despre care merită să vorbim, indiferent de ceea ce cred.
Un program de topit zăpada și inimile, de la „muzici țigănești” la jazzuri englezești, de la teatru, film și fotografie despre lumea de azi, la cărți despre lumea de ieri.
Ce încape într-o valiză: filme horror, bubuială electronică, muzică renascentistă, chamber pop și minimalism mai mult sau mai puțin.
Ambient distopic, iepurași jucăuși și neascultători, techno din Japonia, rock progresiv și alternativ.
Fucked Up nu-s o trupă interesată să menajeze sensibilități, ci să le zgâlțâie cu metodă.
Dacă nu plecați observatori la referendum şi rămâneţi în Bucureşti, cultura & entertainment-ul vă ţin departe de secţiile de votare. Iată meniul weekend-ului.
În loc să mergi la urne în weekend ai putea să asculți niște muzici.
Slam poetry, intelligent dance music (IDM), hip-hop, indie-rock și techno - cinci albume pe care poți să le asculți acasă, la munte sau când te relaxezi și nu faci nimic în weekend.
Contrastul/conflictul ca metodă de lucru domină Safe In The Hands of Love până în ultimele sale momente.
DokStation adună în fiecare an la București cele mai bune filme despre muzică. Începe azi și ține până duminică, 16 septembrie.
Muzică experimentală, combinată cu folk, R&B, alt-rock și pop, tobe în care locuiesc spirite și Kamikaze - ultimul album al lui Eminem.
Prima surpriză e să constați cât de familiar sună In a Poem Unlimited – de la primele acorduri lasă impresia că l-ai ascultat de-o viață.
Muzică de legănat, ambientală, ambiental-întunecată și experimentală.