Recomandări / Timp Liber
Ce facem săptămâna asta? 9-15 august
Scena 9
Dacă n-ai plecat din oraș unde-ai văzut cu ochii, poți să-ți faci propria insulă în mijlocul asfaltului.
Află ce-i nou: în cultură, la noi și aiurea
Dacă n-ai plecat din oraș unde-ai văzut cu ochii, poți să-ți faci propria insulă în mijlocul asfaltului.
Avem pentru zilele următoare jazz, teatru interzis, poezie la ceas de seară și portrete de mame și fiice.
Am scrollat prin lista evenimentelor de săptămâna asta, am eliminat excursiile către lanuri de lavandă și am creat lista de mai jos.
O listă cu bunătăți culturale de săptămâna asta.
Avem post-muzică, un podcast despre lumea digitală, un serial true crime ficționalizat și două expoziții.
Ne pregătim pentru un nou sezon de Intersecții, ascultăm un podcast despre radiouri din comunități mici, urmărim un documentar despre adulter și mergem la o expoziție despre viețile unor cetățeni invizibili.
Ați văzut cum arată luna asta în calendar? A început într-o luni și astfel are 28 de zile împărțite perfect pe săptămâni.
Am făcut o listă cu ce să ne mai odihnim mințile în următoarea săptămână de izolare.
Săptămâna asta, ne bucurăm de soarele de toamnă și mergem la expoziții, concerte și dezbateri de carte.
Ne așteaptă o săptămână cu muzică, dans și filme în aer liber.
Un festival la poalele Făgărașului, un film documentar despre satul românesc și demonii lui, un festival de jazz în Apuseni, un atelier de poezie.
Dacă ar fi să împrumutăm din jargonul media-meteo -, săptămâna asta pare să aibă cod galben la evenimente culturale valoroase.
O listă pentru insulele de timp liber, în care încap podcasturi, jazz, ficțiune, documentar și jurnalism.
Dacă pentru cele câteva zile libere mergeți pe mâna sigură a cititului și a filmelor, am făcut o scurtă listă de recomandări cu lucruri pe care le-am descoperit de curând și ne-au făcut viața un pic mai bună.
Săptămâna asta, avem poezie, un documentar a cărui poveste are șanse să bată ficțiunea, cartea unei jurnaliste plecate să îngrijească bătrâni în străinătate şi piste pentru descoperirea artei outsider.
Săptămâna asta, avem povestea unui jurnalist/voyeur, poezie americană, un film răscolitor și încă unul cu actori unul și-unul.
Turul nostru printre evenimente. Pentru că Facebook-ul vă dă, dar nu vă bagă în traistă.
Topuri subiective cu descoperirile pe care le-am făcut anul ăsta: supereroi și muzici care ne-ajută să mergem mai departe, cărți și podcasturi care ne-au dat peste cap, expoziții care ne-au lăsat cu gura căscată.
Descoperirile săptămânii: un film de aventură despre etică și business, un ilustrator care îmbină absurdul cu umorul și-un fotograf care vânează iluzii optice pe stradă.
Escapism în doze mici: ilustrații alb-negru, trei melodii ale unei zeițe de cristal, un serial SF și o carte despre creier & scris.
Ce-am găsit prin cabinetul de curiozități al internetului: podcasturi despre jurnalism, documentare mici și mari, coloane sonore și un scenariu cu Hitler.
Ninge? Viscolește - cu petreceri, muzica lumii, istorie, fotbal, filosofie, dezbateri și vernisaje.
Pentru când furați un pic de timp pentru voi, avem un documentar despre haosul din lume și un serial despre dragoste, o piesă de teatru și o coloană sonoră pentru weekend.
Începe pe bune anul nou, cu o prognoză culturală care ne face să ieșim din casă în ciuda prognozei meteo.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.