
Film / Franța
3 filme de descoperit pe platforma VoD a Cinematecii Franceze
Victor Morozov
Am tras cu ochiul pe Henri și am ales trei filme foarte diferite, cu subtitrări în engleză, care să facă pauza de cinematografe mai ușoară.
Am tras cu ochiul pe Henri și am ales trei filme foarte diferite, cu subtitrări în engleză, care să facă pauza de cinematografe mai ușoară.
Un tur ghidat prin viața unui creator care a știut să concilieze paradoxurile cu grație, punând totul în slujba cinemaului.
Intrăm ușor-ușor în iarnă, dar încă mai avem filme de văzut, festivaluri de urmărit și spectacole de dans contemporan de deslușit.
De vorbă cu unul dintre regizorii și animatorii din spatele serialelor „BoJack Horseman” și „Tuca & Bertie”, despre succes, seriale anulate și viitorul (post-pandemic) al animației.
Două romane noi: unul despre gestionarea suferinței în urma pierderii unor persoane iubite și altul care o carte de aventuri și de mistere care mizează pe suspans și atmosferă.
Citește un fragment din „De ce peștii nu există”, o carte în care jurnalista Lulu Miller descoperă lumea fabuloasă a unui cercetător care s-a luptat să facă ordine din haos.
Tu ce alegi: să fii curier într-o lume postapocaliptică, să fii vindecător într-un oraș medieval bântuit de ciumă sau cutreieri spațiul la bordul unei locomotive aeriene?
Criticul Oana Stoica ți-a pregătit o listă cu câteva spectacole, românești și străine, care pot fi vizionate online în perioada următoare.
Romanul lui Jeanette Winterson „Frankissstein. O poveste de iubire” își are punctul de plecare într-o noapte din 1816 – una dintre cele mai faimoase nopți literare.
Expoziții, poezie tânără, cinema cehesc, muzică electronică & o serie de scurtmetraje europene - cam așa arată meniul pentru mijlocul lui noiembrie.
Filmul „Nova Lituania” spune povestea unui profesor excentric care visa să mute o parte din populația Lituaniei pe o insulă îndepărtată.
O selecție fresh ale celor mai noi & bune titluri de la librăria Dispozitiv Books, despre un subiect care rămâne mereu la ordinea zilei.
„Berlin Oranienplatz”, recentă pemieră a Teatrului Maxim Gorki din Berlin, este o melancolică cartografiere a capitalei germane.
A mai început o săptămână de toamnă pe care o dregem cu expoziții, discuții online și filme.
Am descoperit arta transgresivă a lui João César Monteiro, numai bine cât să-i găsesc filmele la liber, în „Portuguese Film Archive”.
Recomandări pentru cele patru zile de Urban Eye, festivalul de film documentar despre orașe și oamenii lor.
Radu Cosașu, unul dintre cei mai mari scriitori contemporani, a împlinit de curând 90 de ani. Îl sărbătorim prin acest șotron alfabetic.
Ce-i face pe unii cinefili să stea lipiți de scaune în timp ce privesc, cu sufletul la gură, crime brutale, zombi și exorcizări? De unde apetitul pentru groază și a te îngrozi de bunăvoie și nesilit de nimeni?
Ascultați un album despre libertate, conceput într-una dintre țările în care oamenii au cel mai mult nevoie de ea.
„Vieții invizibile a lui Euridice”, filmul brazilian care a luat anul trecut un premiu important la Cannes, e acum pe HBO Go. O melodramă care se ia în serios cap-coadă.
Spectacolul „Capete înfierbântate 2020”, regizat de David Schwartz, spectacolul prezintă un sistem medical în prag de colaps, ros de corupție, subțiat de subfinanțare și căpușat de operatori privați.
Intuiam încă dinainte să dau play ce-aveam să găsesc în serial: clișee cu ghiotura, romantism la kil, cumpărat de la raionul de sales, și-o ideologie de câștigător-cu-orice-preț, care face aerul greu respirabil.
„Nu-mi pot proteja fiica de viitor și nici măcar nu pot să îi promit o viață mai bună. Tot ce pot să fac este să o învăț să îi pese,” scrie Jonathan Safran Foer în ultima lui carte.
O expoziție la Muzeul Țăranului recompune din filme, fotografii, lucrări artistice și obiecte cotidiene, atmosfera celor mai boeme sate de pe litoralul românesc.
Am petrecut ziua de 31 decembrie 2020 împreună cu vârstnicii din Centrul „Speranța” pentru a vedea cum i-a afectat izolarea din cauza pandemiei.