
Foto / Hrană
FOTO Cine mai are nevoie de piețe?
Andrei Becheru
În weekendul dinaintea închiderii piețelor alimentare, am dat o tură prin Obor, piața emblematică a Bucureștiului și una dintre inimile orașului.
În weekendul dinaintea închiderii piețelor alimentare, am dat o tură prin Obor, piața emblematică a Bucureștiului și una dintre inimile orașului.
Oamenii de la Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaș, angajați și pacienți deopotrivă, au început o grădină de legume în fața castelului devenit spital.
Am fost la pelerinajul de Sf. Parascheva, să înțelegem cum s-au întâlnit regulile de protecție sanitară impuse de pandemie, cu dorința credincioșilor de a fi aproape de relicvele pe care le venerează.
Un fotograf documentează munca taxidermiștilor din România, unde meseria de a conserva animalele după moarte e foarte rar întâlnită.
Un fotograf a documentat ani la rând grădinile urbane dintre blocuri, în Brașov și București, oraș din ce în ce mai sărac în spațiu verde.
Am fotografiat unele colţuri de natură ale Bucureştiului sufocat de betoane, cu gândul la un oraș imaginar care va fi treptat înghiţit de vegetație.
În ultimele săptămâni, fotograful Horațiu Șovăială a bântuit pe străzile Bucureștiului, să prindă în imagini atmosfera câtorva filme româ filmate aici în ultimii 20 de ani.
Așa că m-am plimbat prin arhive de fotografie și am colecționat câteva momente cu note de absurd din alte vieți, din alte vremuri.
Medicul veterinar care a fondat Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice din apropierea Bucureștiului vorbește despre munca lor și despre cum nu mereu e recomandat să ne credem salvatorii animalelor.
Cel mai bine e să-ți petreci sfârșitul lumii acolo unde lumea deja s-a sfârșit.
„Un album foto de familie” al Dâmboviței își propune să-ți aducă aminte că Bucureștiul are un râu.
Am fost la terase din cartiere mărginașe ale Bucureștiului, ca să vedem cum au supraviețuit izolării cele mai pitorești localuri ale orașului.
De Ziua Internațională a Copilului, am explorat trei arhive de fotografie. Am ales câteva imagini care arată că, deși lumea se schimbă rapid, copilăria își păstrează câteva constante doar ale ei.
În pofida pandemiei și a recomandărilor ferme din partea conducerii Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopia Tomisului a organizat o a doua slujbă de Înviere, cu public, în noaptea de 26 spre 27 mai.
Un fotograf s-a plimbat prin lume via Tinder și și a construit o imagine subiectivă a celui mai ciudat moment cu care ne-am confruntat cu toții, în ultimele decenii.
Am vrut să vedem cum arată locurile noastre cele mai iubite de la Marea Neagră anul acesta, așa că am dat o tură pe litoral, în perioada autoizolării.
De Ziua Internațională a Muncii, am căutat prin arhive fotografii cu oameni și nenumăratele lor meserii. Unele s-au schimbat, altele au dispărut între timp, dar lumea continuă să muncească. Chiar și pe pandemie.
În satele și cătunele din Apuseni, viața merge liberă mai departe și-n miez de pandemie.
Am invitat 12 fotografi să ne trimită câte o imagine din locurile unde își petrec carantina sau din drumurile lor pe teren, unde documentează realitatea acestor zile.
Anul ăsta, Paștele este sărbătorit în același mod de către romano-catolici, greco-catolici și ortodocși: cu bisericile închise și fără credincioși. Am participat la trei slujbe, să înțelegem cum arată o ceremonie fără oameni.
Odată cu carantina, am început să țin un jurnal din text și imagini și să le fac portrete câtorva prieteni, aflați și ei în izolare. Chiar dacă am păstrat distanța, fotografia mi-a dat ocazia să mă mai văd cu oameni.
Remus Țiplea a documentat timp de aproape 10 ani nunțile din Oaș. Expoziția și lansarea cărții de fotografie au fost anulate, așa că facem un tur virtual.
100 de ani de viață pe pământ în 25 de fotografii de arhivă
Pe când oamenii au început să se retragă în case, am luat la pas Bucureștiul ca să-l văd cum se schimbă.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.