
Foto / Coronavirus
FOTO Când se lasă pandemia peste București
Ioana Cîrlig
Pe când oamenii au început să se retragă în case, am luat la pas Bucureștiul ca să-l văd cum se schimbă.
Pe când oamenii au început să se retragă în case, am luat la pas Bucureștiul ca să-l văd cum se schimbă.
Prima ediție a Festivalului „Ionică Minune” a însemnat două zile - ultramaraton de muzică lăutărească, cu artiști de la 9 la 60+ de ani.
Fotograful Ramin Mazur documentează de patru ani cum realitatea prezentului își face loc în tradiții cu măști din Ucraina, Moldova și România, unde converșii se întâlnesc cu opincile.
Câțiva artiști scot la lumină o arhivă prețioasă de fotografii făcute în satele Moldovei sovietice de un muncitor la colhoz.
Fotografele Ioana Cîrlig și Ioana Andrei au documentat viața studenților în căminul de la UNARTE, derulată între mese luate împreună, petreceri și nopți albe pe coridoare.
În fiecare an, la final de noiembrie, mulți oameni se adună în Munții Bucegi, convinși că vor vedea o piramidă energetică. Anul acesta, fotograful Petruț Călinescu a fost și el pe teren.
În ultimii patru ani, George Mieluș mers la zeci de concerte, să-i fotografieze pe muzicienii underground din România înainte și după ce ies de pe scenă.
Mii de oameni au ieșit duminică pe străzile capitalei, pentru a cere Ministerului Apelor și Pădurilor să oprească crimele tăierilor ilegale de păduri din România. Ministerul a rămas, ca de obicei, impasibil.
Mircea Reștea a fost la cel mai mare târg anual din Estul Europei și a stat de vorbă cu românii care-și vindeau produsele, de la haine, la statui.
O mie de tineri din București au ieșit pe străzi să ne avertizeze că trebuie să luăm măsuri pentru planeta noastră bolnavă.
Artiștii din colectivul Temps Zero folosesc sunetul și imaginea pentru a privi mai adânc în intimitatea existenței. Aveți ocazia rară să-i vedeți la București, într-un performance și într-o expoziție.
Festivalul de jazz de la Gărâna văzut prin ochii a doi dintre cei mai buni fotografi tineri de la noi, cu muzică de pus pe rană și dealuri nesfârșite.
Fotograful Ciprian Hord a documentat proiectul „Lectura ne face mai buni”, prin care o învățătoare dintr-o comună din Arad încearcă să îi facă pe copii să se îndrăgostească de citit.
Artistul, fotograful, videograful, scriitorul și traducătorul japonez trăiește de 11 ani în est: România, Ucraina, Kyrgyzstan, Kazakhstan - și acum Moscova.
Despre imagine, manipulare și artă: interviu cu Thomas Ruff, unul dintre cei mai influenți fotografi din zilele noastre.
A fost săptămâna Pride în Cluj și am prins cele două manifestații într-un album foto și 11 povești.
O fotojurnalistă a mers pe urmele Papei pretutindeni în România, de la Catedrala Sf. Iosif și Palatul Culturii din Iași, până în comunitatea de romi de la Blaj vizitată de Suveranul Pontif.
Andrei Becheru a documentat lumea atelierelor meșteșugărești din București.
Papa Francisc a ajuns ieri în București pentru prima parte a vizitei de 3 zile din România.
O fotografă din Sankt Petersburg documentează poetic refacerea naturii după distrigerea războaielor.
Înainte să se transforme cu totul, am aruncat un ochi în Sala Omnia, unde urmează ca, în 2021, să se deschidă noul sediu al Centrului Național al Dansului
Doi fotografi vorbesc despre puterea imaginilor în epoca post-adevărului și despre încrederea oamenilor în ceea ce surprinde obiectivul.
Etnologul Ioana Popescu își amintește ciudățeniile pe care le-a descoperit în timpul unei cercetări de teren, la începutul anilor '90.
Împreună cu ultimii colindători huțuli, am trăit Crăciunul pe rit vechi. Dumnezeu, familia, pădurea, animalele și casele sunt viața lor.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.