
Foto / Dans
FOTO Casa unde va trăi dansul
Scena 9, Ioana Cîrlig
Înainte să se transforme cu totul, am aruncat un ochi în Sala Omnia, unde urmează ca, în 2021, să se deschidă noul sediu al Centrului Național al Dansului
Înainte să se transforme cu totul, am aruncat un ochi în Sala Omnia, unde urmează ca, în 2021, să se deschidă noul sediu al Centrului Național al Dansului
Doi fotografi vorbesc despre puterea imaginilor în epoca post-adevărului și despre încrederea oamenilor în ceea ce surprinde obiectivul.
Etnologul Ioana Popescu își amintește ciudățeniile pe care le-a descoperit în timpul unei cercetări de teren, la începutul anilor '90.
Împreună cu ultimii colindători huțuli, am trăit Crăciunul pe rit vechi. Dumnezeu, familia, pădurea, animalele și casele sunt viața lor.
Am întâmpinat Crăciunul împreună cu Pițărăii cu măști din comuna Padeș, unde tradițiile arhaice merg mână-n mână cu noutățile lui 2018.
O fotografă întoarsă de la bursă din SUA începe să-și privească rădăcinile cu alți ochi. Și începe să documenteze acest proces de redescoperire.
Am compirmat într-o serie de portrete atmosfera de la sărbătoarea Centenarului, care-a adus weekendul ăsta la Alba Iulia 200.000 de oameni.
Sâmbăta trecută ne-am luat cu toții supradoza de roșu, galben și albastru.
Am fost la Mârșa, să vedem cum arată munca din spatele zecilor de kilometri de tricolor care vor flutura în România de ziua națională.
Un fotograf a plecat în căutarea celor care, în 2018, resuscitează prin reconstituiri, petreceri și credințe, capitolele despre daci, romani & co din istoria României.
Amintește-ți că ești muritor. Asta este lecția despre viață pe care au propus-o Silviu Gheție și echipa sa de 14 expozanți la începutul lunii, în spațiul timișorean de arte Misc.
Românii și-au luat ieri în primire Catedrala „la roșu”, după ce-au plătit zeci de milioane de euro pe ea.
O fotografă pornește într-o căutare identitară alături de o tânără din Marea Britanie, adoptată acum mulți ani de la Craiova.
O fotografă documentează deja de cinci ani poveștile a patru surori dintr-un fost oraș industrial. O serie emoționantă despre maturizare și magia vieții de zi cu zi.
O fotografă documentează istoriile de viață ale unor femei LGBTQ din România și familiile lor informale, pe care legea nu le recunoaște.
Am vorbit cu Maxim Dondyuk despre fotografia documentară în vremea războiului, despre responsabilitatea noastră ca artiști față de momentul în care ne aflăm, despre unde se duce speranța din spatele unei revoluții atunci când se duce.
De la cârciuma „La Meteor”, la o reinterpretare a „Luceafărului” lui Eminescu în cheie astronomică. Ce găsești când pornești pe coclauri, pe urma unor evenimente cosmice.
Un fotograf documentează viața din Delta Văcărești - un petic reluat în stăpânire de natură chiar în mijlocul Bucureștiului
În timp ce majoritatea românilor erau acasă, așa cum le șade bine la un referendum pentru redefinirea familiei, fotograful Andrei Pungovschi hoinărea prin secțiile de vot ale României.
Aruncați un ochi în proiectele prima colecție de carte dedicată fotografiei documentare din România.
De vorbă cu Andrei Pandele, fotograful demolărilor din perioada comunistă
Fotograful Ciprian Hord s-a dus în școli & licee din Arad la deschiderea anului școlar ca să se regăsească în copiii cu lacrimi în ochi și să surprindă veselia & emoția altora.
Sâmbătă, 25 august, acoperișul Palatului Episcopiei Greco-Catolice din Oradea a luat foc. Un turn s-a prăbușit în stradă, breaking news-ul s-a întins odată cu flăcările pe ecranele televizoarelor și-n live-urile de pe net.
Trimisul nostru special ne-arată cum se împacă arta cu oamenii la Amural, cel mai viu și mai inventiv festival de arte vizuale din România.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.