Familie / Bibliotecă
Victoria Station
Ramona Gabăr
Pare incredibil, dar în vremurile astea crunte încă mai apar cărți bune. O astfel de carte e „Stații”, volumul de proză scurtă al Ramonei Gabăr.
Încearcă aici: experimente, work in progress, științe, mixuri, combinații
Pare incredibil, dar în vremurile astea crunte încă mai apar cărți bune. O astfel de carte e „Stații”, volumul de proză scurtă al Ramonei Gabăr.
La „Ora liniștită”, persoanele cu deficiențe senzoriale se pot plimba prin sera cu fluturi exotici de la „Antipa”. În curând vor avea un program special și pentru vizite în interiorul muzeului.
Ni se pare cinstit ca, la cinci ani de Scena9, să numărăm și lucrurile care nu ne-au ieșit. Am scos de prin carnețele și foldere subiectele la care am visat cândva, dar pe care nu le-am mai publicat.
Cu „Holy Father” (2020), intrat recent pe HBO Go, regizorul Andrei Dăscălescu se-avântă curajos – ba chiar aproape teribilist – pe terenurile mișcătoare ale propriului trecut.
Ce are să ne zică o mandibulă veche de 40.000 de ani nouă, cei de azi?
Transformarea planetei într-un spațiu teatral digital ne ajută să transformăm și scenele locale.
Am mers 24 de ore dus-întors cu trenul București-Arad, ca să văd documentare despre PrezenTrecut (și documentariști la lucru).
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.