Salon

Intră în vorbă: interviuri, dezbateri, idei, cafele

Bibliotecă

Șarpele din Essex. Un roman de dragoste gotică

de Scena 9

Citește un fragment din „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, o poveste gotică cu un șarpe mitic care bântuie un sătuc englez. Romanul a fost desemnată Cartea Anului 2017 la British Book Awards.

Curajul ca rezistență

de Cristian Iftode

Uneori, eşti curajos, aparent, din întâmplare, și tocmai de aceea e atât de important să înţelegem că şi curajul se poate învăţa. Cum începem să-l formăm? Având îndrăzneala de a îndrăzni.

Personaj de documentar

de Adina Brădeanu

De vorbă cu inginerul Ștefan Pop, protagonist al documentarului „Pe Valea Frumoasei” din 1981, ce va fi relansat după 37 de ani în colecția SAHIA VINTAGE.

John Oliver, un superman discret

de Luiza Vasiliu

În februarie 2018, am călătorit peste ocean ca să mă-ntâlnesc cu John Oliver. Ce-am vorbit cu el, cine-i britanicul care-a schimbat felul în care ne uităm la știri și cum putem (putem?) face ordine în haosul din jur, află mai departe.

Bibliotecă

Cât de bine îți cunoști mama?

de Scena 9

Citiți un fragment dintr-o roman de Maria Semple, în curs de apariție la Editura Litera, despre cât de bine-i cunoaștem pe cei mai apropiați și despre cum le putem descifra viețile din urmele de zi cu zi.

Bibliotecă

Un naturalist la tropice

de Scena 9

Un biolog român spune povestea unei expediții organizate în 1991 de către Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în arhipelagul indonezian.

Tu știi cine ești?

de Cristian Iftode

Cel mai sigur mod de a ajunge, cu toţii, o apă şi-un pământ este să ne credem, fiecare în parte, nu doar unici, dar şi speciali – indiferent ce am face.