Salon

Intră în vorbă: interviuri, dezbateri, idei, cafele

Bibliotecă

Aterizează Watchmen

de Scena 9

Cartea prin care Alan Moore și Dave Gibbons au revoluționat banda desenată și lumea supereroilor apare pentru prima oară în română, la Editura ART.

Warhaus: „Sunt un ticălos romantic”

de Cristi Luca

Înainte de concertul din Control, am stat de vorbă cu Warhaus / Maarten Devoldere despre cum e să înregistrezi un album pe o barcă, să fugi în Kârgâzstan sau să te compare lumea cu Leonard Cohen.

Bihor—Dior—Cantor

de Cristian Neagoe

Artistul Mircea Cantor despre drumul unui cojoc românesc din lada de zestre a bunicii în colecția unei mari case de modă și apoi în lumea artei contemporane.

Bibliotecă

Mai este oare acesta un om?

de Primo Levi

Într-una dintre cele mai puternice cărți din secolul 20, un supraviețuitor al Auschwitzului se întreabă dacă-ți poți păstra umanitatea într-un loc al dezumanizării.

Bibliotecă

Mănăstirea Scărarului

de Bogdan Răileanu

Avanpremieră: un fragment cu un călugăr supărat pe Lumina de la Ierusalim și pasionat de condimente, din romanul „Dinții ascuțiți ai binelui”, de Bogdan Răileanu, Editura Humanitas, 2018.

Bibliotecă

A muri pentru o idee

de Costică Brădățan

În vremuri tulburi, cartea lui Costică Brădățan e un exercițiu limpede de recâștigare a încrederii, pornind de la exemplele unor gânditori care, de-a lungul timpului, au ales să moară pentru ideile în care credeau cu tărie.

Bibliotecă

Șarpele din Essex. Un roman de dragoste gotică

de Scena 9

Citește un fragment din „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, o poveste gotică cu un șarpe mitic care bântuie un sătuc englez. Romanul a fost desemnată Cartea Anului 2017 la British Book Awards.

Curajul ca rezistență

de Cristian Iftode

Uneori, eşti curajos, aparent, din întâmplare, și tocmai de aceea e atât de important să înţelegem că şi curajul se poate învăţa. Cum începem să-l formăm? Având îndrăzneala de a îndrăzni.

Personaj de documentar

de Adina Brădeanu

De vorbă cu inginerul Ștefan Pop, protagonist al documentarului „Pe Valea Frumoasei” din 1981, ce va fi relansat după 37 de ani în colecția SAHIA VINTAGE.

John Oliver, un superman discret

de Luiza Vasiliu

În februarie 2018, am călătorit peste ocean ca să mă-ntâlnesc cu John Oliver. Ce-am vorbit cu el, cine-i britanicul care-a schimbat felul în care ne uităm la știri și cum putem (putem?) face ordine în haosul din jur, află mai departe.