Salon

Intră în vorbă: interviuri, dezbateri, idei, cafele

Bibliotecă

O educație

de Tara Westover

Cum crești când tot ce știi despre lumea de-afară e că-ți poate face rău? Ce șanse ai să scapi din spațiul strâmt al familiei care-ți controlează mintea? Cum afli cine ești tu, de fapt?

Noi și clădirile noastre

de Luiza Vasiliu

Clădirile nu sunt, de fapt, doar niște clădiri. Ne plimbăm viețile prin ele, așezăm acolo straturi peste straturi de piele, inimă și creier.

Bibliotecă

Sistemul periodic

de Primo Levi

O povestire care îmbină chimia și autobiografia, scrisă de unul dintre cei mai puternici autori ai secolului trecut.

5 povești cu impostori

de Scena 9

Câteva investigaţii de citit, văzut şi ascultat despre oameni care au înşelat încrederea celorlalţi cu promisiuni mult mai mari decât puteau duce.

Viața ca o arhivă

de Ioana Pelehatăi

Cu Nora Agapi, regizoarea documentarului „Timebox”, despre cea mai mare arhivă personală din România, evacuări, relația tată-fiică și memorie.

Povestitorul

de Ionuț Sociu

Am stat câteva zile la Iași ca să-l cunosc mai bine pe Florin Lăzărescu, sciitor tradus în peste zece limbi, scenarist și co-organizator al FILIT, cel mai mare festival de literatură din România.

Bibliotecă

Hemingway și cu mine

de Scena 9

Un fragment din romanul care te transportă în miezul relației dintre Hemingway și Martha Gellhorn, unul dintre cei mai curajoși reporteri și corespondenți de război din secolul trecut.

Bibliotecă

Legăturile noastre pierdute

de Johann Hari

„Ideea de bază este că suntem animale. Dar tot uităm asta“, iar ca animale — a arătat către corpul ei — „lucrul acesta trebuie să se mişte“.

X Revista Scena9