Salon

Intră în vorbă: interviuri, dezbateri, idei, cafele

Bibliotecă

Prețul singurătății

de Scena 9

Citiți un fragment din cartea în care John T. Cacioppo, „cercetătorul singurătății”, explică de ce sunt importante relațiile cu ceilalți și cum ajunge singurătatea să semene cu o boală.

Bibliotecă

Un cal într-o mare de lebede

de Raluca Nagy

Citiți un capitol din cartea în care o antropoalogă din România plecată la Tokio descoperă, pe propria piele, cum și până unde pot merge diferențele dintre culturi.

Bibliotecă

Singura poveste

de Julian Barnes

Cel mai nou roman al lui Julian Barnes, o privire subtilă asupra felului în care o poveste de dragoste modelează o viață, poate fi cartea perfectă pentru vacanța de vară.

6 descoperiri de luat cu noi în weekend

de Scena 9

Am găsit, printre picături, lucruri care ne-au făcut mai buni: călătorii în lumea nouă, documentare despre credințe stranii, muzici și muzicieni, întâlniri între scriitori și un super-podcast.

Lista de citit

7 cărți despre sex (și nu numai)

de Scena 9

Am citit în redacție cărți care întorc sexul pe toate părțile: de la ficțiune și memorialistică, la dezvoltare personală și terapie de cuplu, mistică & înțelepciuni de guru sau istoria ideilor și a mentalităților.

Două fericiri și două euri

de Cristian Iftode

Cum ne căutăm fericirea: plănuim la milimetru viitorul, în speranța unei experiențe perfecte, sau încercăm să ne bucurăm de viață chiar și atunci când nu bifează toate așteptările?