Tema de gândire

Femei în acțiune

Femei

FOTO Femei în câmpul muncii

de Adi Tudose

Cum arată locul de muncă al femeilor dintr-o fabrică, în 2018? Cine sunt doamnele care perforează toată ziua coli de timbre sau ne împachetează lenjeria intimă? Au timp liber? Ce fac cu el?

Femei

De Ziua Fetelor

de Diana Meseșan

Am rugat două ilustratoare tinere, Milena Mistodie și Livia Fălcaru, să vorbească despre prietenia lor într-un schimb de scrisori ilustrate.

Învățăminte antice pentru timpuri noi

Self-help cu Marcus Aurelius

de Ana Nicolau

Meditațiile împăratului roman Marcus Aurelius sunt instrumentul perfect de self-help pentru cei care nu cred în self-help.

Profesoara care n-a stat în banca ei

de Luiza Vasiliu

O profesoară de română din Turda a fost sancționată pentru că le-a recomandat elevilor ei să vadă un film despre poeții francezi Verlaine și Rimbaud. Cazul a ajuns în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Back to school

Colegii mei mi-au spus să mor

de Lina Vdovîi

O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.

Vacanțele noastre de vară

Cât n-am avut nicio vacanță

de Ana-Maria Caia

M-am născut în Mănăstirea Neamț și până la patru ani am trăit într-o casă călugărească, un loc straniu, tot numai pădure și Dumnezeu.

Vacanțele noastre de vară

Am crescut în Mozambic

de Ana Glavce

Am trăit mulți ani în Maroc și apoi în Mozambic, unde tata a supervizat culturi de floarea soarelui și bumbac.

X Revista Scena9