
Film / Descoperiri
Trei filme lungi despre o lume de altădată
Victor Morozov
Puneți pe pauză Proust-ul de care v-ați apucat în carantină și plecați într-o călătorie cinematografică de durată, pe ruta Germania de Est - Uruguay - China.
Puneți pe pauză Proust-ul de care v-ați apucat în carantină și plecați într-o călătorie cinematografică de durată, pe ruta Germania de Est - Uruguay - China.
Un playlist ca să ne țină de urât cât stăm acasă, păstrând mereu în minte ideea de călătorie din fotoliu, în care cinci țări diferite își dau mâna (ups!).
Am făcut un playlist cu cele mai noi piese din muzica românească înainte ca pandemia să dea peste noi.
Început de an timid, dar măcar divers, cu prospături dinspre rock alternativ candid către pastișe folk & trap sau glam rock de la un superstar feminin.
Citiți o cronică a ultimului album semnat de trupa londoneză de post-punk Fat White Family, un album omogen ca pasta de mici, după cum îl numește autorul.
Cărți despre copaci și capitalismul tehnologic, filme despre putere, religie și sex, plus o explorare la granița dintre poezie și realitate.
Cum sună muzica anului pe care tocmai l-am lăsat în urmă? Filip și-a ciulit urechile și a pregătit o listă cu nouă albume.
Toamna muzicală a fost destul de generoasă: recolta nouă vine cu Adda Kaleh, Omu Gnom, Zimbru și, desigur, mult-așteptatul album nou RaTB.
Un început de toamnă divers, cu multe genuri și chestiuni abordate, fie că vorbim despre romantism juvenil sau anxietăți socio-politice.
De toate pentru toți într-o vară mai degrabă plictisitoare - dacă n-ar fi fost conflictul dintre Mes Quins și SPP.
Împreună cu prietenii de la Cărturești, am scormonit dincolo de rafturile cu bestselleturi, după „hidden gems”: cărți de care ne-am îndrăgostit iremediabil, dar despre care credem că sunt prea puțin cunoscute.
E un sentiment de vacanță în muzica din ultima vreme, de la Delia care cântă despre downshifting până la Valeria Stoica și clipul ei „de concediu”.
Una dintre cele mai bune trupe rusești ale momentului, Shortparis îți pune pe tavă „un adevărat platouaș de revelații”.
De la muzica gingașă a lui James Blake, la ritmuri sud-americane, indie rock, chillwave și techno industrial.
Un fel de abecedar în lumea cinematografică a lui Jacques Tati, unul dintre cei mai iubiți regizori francezi din toate timpurile - satiric, melancolic și comic.
Ce încape într-o valiză: filme horror, bubuială electronică, muzică renascentistă, chamber pop și minimalism mai mult sau mai puțin.
Ambient distopic, iepurași jucăuși și neascultători, techno din Japonia, rock progresiv și alternativ.
Slam poetry, intelligent dance music (IDM), hip-hop, indie-rock și techno - cinci albume pe care poți să le asculți acasă, la munte sau când te relaxezi și nu faci nimic în weekend.
Muzică experimentală, combinată cu folk, R&B, alt-rock și pop, tobe în care locuiesc spirite și Kamikaze - ultimul album al lui Eminem.
Ne-am dat seama că știm prea puține despre literatura din vecini, așa că am citit autori din Serbia, Croația, Bosnia, Albania, Bulgaria și Slovenia.
Muzică de legănat, ambientală, ambiental-întunecată și experimentală.
O trupă digitală, una cu inimă de leu, ceva rock industrial și doi șefi pe muzică electronică.
I’m All Ears stă în intersecția dintre art-popul gotic de tip Cocorosie și mainstream-ul șlefuit al lui Lorde.
Bagă urechea aici pentru un album minunat de jazz, niște moși care încă mai știu cum se face muzică electronică, un tip experimentalist, niște techno-minimal și un pop sexy și trist.
Nu am ambiții clare în viață, sunt convinsă că ideea de succes e relativă și că formulele de fericire sunt înguste. De unde, totuși, nevoia compulsivă de mai mult și mai bine, care mă macină, dar și exaltă? Și care e prețul ei?
Am aprins lumânări pentru hygge, am fost la atelierul de iubire personală și am testat 24 de rețete pentru fericire de pe net. CLICK AICI ca să afli dacă redactorii Scena9 au descoperit fericirea.
Cercetătoarea Elena Trifan a studiat piața dezvoltării personale, ce-și propune să ne transforme, să ne învinovățească, să ne facă fericiți, totul contra-cost.