
Teatru / Festival
O vizită la ultimul Temps D'Images
Alex Mircioi
Am fost la Cluj, la cea de-a zecea (și ultima) ediție a festivalului TdI, și-am adunat de-acolo niște spectacole la care ar fi mișto să mergeți.
Am fost la Cluj, la cea de-a zecea (și ultima) ediție a festivalului TdI, și-am adunat de-acolo niște spectacole la care ar fi mișto să mergeți.
Două dintre filmele de la Festivalul Filmului Francez construiesc spații labirintice și butaforice care satirizează lumea modernă.
Două spectacole care mi-au plăcut la Festivalul Național de Teatru vorbesc despre capital, despre distrugere, despre destine falimentare.
Trei spectacole foarte diferite care vorbesc despre speranţă şi mecanismele ei absurde, despre lipsa de comunicare sau despre destine umane tragice.
M-am dus la Iași ca să iau pulsul scenei literare din România și m-am întors cu bagajul plin: poezii inedite, 4 romane bune și un muzeu posibil, memorabil.
Am luat la întrebări și la pozat noua generație de pe scenele din România.
Vineri, 20 octombrie, de la 18.45, la Cinema Muzeul Țăranului, poți să vezi filmele câștigătoare la concursul Camera9, organizat împreună cu Les Films de Cannes à Bucarest.
Am întrebat 8 critici de film&cinefili care-i filmul pe care sunt nerăbdători să-l vadă la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest (anul ăsta, și à Cluj, Sibiu, Arad, Timișoara, Iași, Suceava).
Mark McCaughrean - Senior Advisor în cadrul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) - nu crede că scenariile despre colonizarea planetei vecine vor deveni prea curând realitate.
Mergi weekend-ul ăsta la Summer Well. Am ales cinci motive pentru care ar trebui să faci asta.
Am vorbit cu o psiholoagă, vloggerița Tequila și alți participanți la un mare festival de psy din România, despre dependența de telefon mobil și internet.
5 chestii mișto, despre care nu știai până acum, dar pe care poți să le descoperi în weekend-ul cu proiecții de filme scurte la Grădina Botanică.
Am rugat-o pe prozatoarea Lavinia Braniște să ne trimită o depeșă de la Electric Castle 2017 și uite ce-a avut de zis despre festivalul de la Bonțida.
Cam toți autorii publicați în antologia festivalului Discuția Secretă sunt buni și foarte buni. Ar trebui să zic că acesta e secretul Discuției Secrete. Doar că nu e deloc un secret.
„Aici suntem la 1000 de metri altitudine. Au venit acum câțiva ani niște nemți și-au măsurat, e aer bun, aer de sanatoriu, ca la Predeal”, zice Tanti Livia și noi tragem aerul bun adânc în piept.
Ce-am aflat despre rasismul nostru cel de toate zilele, de la concertul lui Florin Salam la Outernational Days.
Am fost la Primavera Sound, unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, ca să înțeleg cum să te mai bucuri de muzică în vremea terorismului și a fricii de moarte.
Începe-ți vara cu 7 filme scurte&bune, de neratat la a 11-a ediție a NexT IFF, zilele astea la București.
AdDOC, primul festival de film documentar derulat în licee din România, încearcă să-i aducă pe adolescenți mai aproape de drepturile omului.
La Sibiu am (re)descoperit cât de intensă poate fi tăcerea pe scenă și cât de puternic poate să fie teatrul de stradă. Și am aflat că o mișcare greșită a evantaiului e echivalentul sinuciderii pentru un actor din teatrul Nō.
TIFF 2017. Am discutat cu regizorul Alexandru Solomon despre noul său documentar, Ouăle lui Tarzan / Tarzan’s Testicles.
Un tur prin arta Getei Brătescu, prima artistă femeie cu o expoziție personală la Pavilionul României de la Bienala de Artă de la Veneția.
TIFF 2017. Regizorul polonez Bartosz M. Kowalski caută în „Playground” rădăcinile Răului ce transformă niște copii în criminali.
Fotograful Alex Gâlmeanu a fost la Festivalul de la Cannes și s-a întors cu o galerie foto și câteva întrebări despre cinema, lux și sacrificii.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.