
Filosofie / Clasici
Self-help cu Marcus Aurelius
Ana Nicolau, Sorina Vazelina
Meditațiile împăratului roman Marcus Aurelius sunt instrumentul perfect de self-help pentru cei care nu cred în self-help.
Meditațiile împăratului roman Marcus Aurelius sunt instrumentul perfect de self-help pentru cei care nu cred în self-help.
Filosofia e din ce în ce mai necesară pentru a găsi întrebările potrivite: Ce înseamnă un bun cetățean? Ce e adevărul și cum îl caut? Dacă trăim într-o simulare și noul guvern e doar o hologramă?
La 2014 ani de când a apărut pe lume Seneca, sfaturile lui sunt super valabile, mai ales dacă ai peste 30 de ani.
Într-o vreme care refuză bibliografiile obligatorii, trecem cu vederea că mare parte din felul în care europenii înţeleg azi lumea se datorează textelor scrise de filosofii Greciei antice.
Filosoful Matthew Dentith, un neozeelandez care și-a dat doctoratul în conspirații, le-a vorbit studenților la Filosofie despre felul în care apar comploturile bizare, fake news-urile și alte nebunii.
Cum ne orientăm într-o lume din ce în ce mai tulbure, a „post-adevărului” și a „știrilor false”.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.