
Foto / Protest
Jurnal de fotograf, între răsărit și proteste
Adi Bulboacă
Timp de zece zile, Adi Bulboacă a făcut o poză la ora răsăritului și una la ora protestelor, în Cluj, Piatra Neamț, București și între orașe.
Timp de zece zile, Adi Bulboacă a făcut o poză la ora răsăritului și una la ora protestelor, în Cluj, Piatra Neamț, București și între orașe.
Despre proteste, am un răspuns scurt pentru voi: treaba asta nu se termină niciodată. Și asta e de bine. Răspunsul lung e mai complicat.
Piața Victoriei vuiește în valuri, țiuie persistent și fără întrerupere și zumzăie de dezbateri.
Am întrebat oameni din opt țări ce efecte au avut protestele recente în societățile din care fac parte.
O expoziție care pare să respire același aer contestatar pe care îl emană azi protestele de stradă din București și din toată țara.
Am întrebat și copii și părinți de ce s-au dus la protestul „Educație pentru democrație” împotriva OUG 13/2017.
Am întrebat jurnaliști, mame, ONG-iști, corporatiști etc.: ce trebuie să am la mine ca să protestez eficient?
„Rămâi acolo, Mișu. Ne ocupăm noi de ce ai de făcut azi”
De-a lungul ultimului secol, muzica și puterea au avut o legătură complicată. Am încercat să o ilustrăm.
Protestele actorilor de la singurul teatru de stat din Brașov s-au lăsat cu abuzuri și concedieri.
Treisprezece actori dintr-un teatru din Braşov au protestat trei săptămâni faţă de modul în care a fost numit noul lor director. Acesta şi-a dat demisia la trei zile după preluarea funcţiei.
Sau: „Ce căuta Michael Jackson la Piața Romană" / „De ce-a rămas pantera neagră la casă"
Mi-am bătut capul să înțeleg ce îi leagă pe Decebal, Florin Piersic, Emil Constantinescu și Chewbacca.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.