
Film / Romania
7 critici aleg cel mai bun film românesc din 2017
Luiza Vasiliu
„Dacă ar fi să salvezi un singur film românesc din 2017 într-o arhivă a celor mai bune filme, ce-ai alege? Și de ce?” Răspund 7 critici de film.
„Dacă ar fi să salvezi un singur film românesc din 2017 într-o arhivă a celor mai bune filme, ce-ai alege? Și de ce?” Răspund 7 critici de film.
Hoodoo, romanul lui Cosmin Leucuța, este o carte ciudățică, scrisă într-un stil vetust și naiv. Aparent.
Un istoric elvețian mi-a spus ce nu știam despre Zelea Codreanu.
Azi începe la București Mastering the Music Business, prima conferință din România dedicată industriei muzicale.
O expoziție din Bucureşti ne întoarce în anii ’20-’30, când antropologia fizică analiza trăsăturile biologice ale oamenilor pentru a defini identitatea naţională românească.
Un Ulise de Suceava se întoarce simbolic acasă cu Dacia lui, după ce fiul său îl convinge să petreacă măcar o seară alături de fosta sa familie.
De ziua României, vă recomandăm 2 documentare esențiale, o carte despre dueluri românești, un canal de YouTube care povestește istoria fără clișee și un proiect artistic care updatează Coloana infinitului.
„Tot spațiul dintre gândurile mele” e „o carte tonică, prin care autorul ne îndeamnă să ne bucurăm de viață și să facem ceva bun pentru viețile celor din jurul nostru” (Marin Mălaicu-Hondrari)
Cea mai curajoasă editură din România împlinește un an. Le-am întrebat pe cele din spatele Black Button Books cât de greu le-a fost să ajungă aici.
Am petrecut trei ore și jumătate prin curtea și pe ulițele pe care se filmează noul Moromeții.
Un fotoreportaj de la Festivalul Lubeniței, care ar trebui să promoveze prima recoltă de pepeni de anul acesta.
O carte în care Alin Ciupală vorbește despre o bucată de istorie mai puțin cunoscută.
Am invitat trei poeți să-și imagineze alte imnuri naționale și un designer să remixeze tricolorul.
Despre învățături, concluzii și muzică bine șlefuită, cu cea mai nouă trupă alternativă.
Omul e doar un animal carnivor care vorbește. Da, are grație, e frumos și poate iubi. Îl poți recunoaște. Dar nu-mi spuneți că nu e violent.
Cronică: „Sieranevada” lui Cristi Puiu, un purgatoriu sufletesc a cărui punere în scenă ascunde un discurs despre feluri de a privi.
Cronică: „Satele Unite ale Balcanilor”, albumul nou Subcarpați. O fundație electro solidă, peste care s-au turnat niște hip-hop&folclor.
Români, poftă bună la cultură! Cât consumăm, care-s felurile noastre preferate, ce ne lipsește de pe masă? Și, mai ales, de ce?
Ioana Cîrlig și Marin Raica caută spațiile misterioase și izolate ale României. Timp de 4 zile i-am însoțit într-o expediție prin Maramureș.
Cum își propun să schimbe lumea cele patru orașe din România care se bat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.
Ochiul străinului, predispus să vadă prospețime și insolit acolo unde tu vezi băltire și prăpăd, s-a strecurat deja prin mai multe colțuri ale României.
În albumul “Noroc”, fotograful belgian Cedric Van Turtelboom vizitează o Românie îmbibată de zăpadă și de umor absurd.
Doi fotografi spanioli lucrează la o carte despre relația pe care românii o au cu natura.
Oriunde ai citi tu textul ăsta, cel mai probabil acum 10 000 de ani era o pădure.
O activistă de mediu care și-a pierdut familia într-un super-taifun vorbește despre prețul schimbărilor climatice.
Dacă tot am înfruntat (încă) o vară sufocantă, vă reamintim cu ce ne ameninţă viitorul la capitolul schimbări climatice.