Natural este o călătorie audio prin rezervații din România, în care vrem să aflăm de ce relația dintre oameni și natură a ajuns așa de fragilă. De ce avem nevoie de zone unde natura e protejată de lege și de ce ar trebui să ne pese de ele? De ce e interzis să calci peste niște ierburi care la prima vedere par banale? Și la ce servesc atâtea specii cu care împărțim planeta?

Am stat de vorbă cu: Iulia Maranda & Costin Enache (ecologi), Viorel Roșca (directorul Parcului Național Munții Măcinului), Bogdan Mihalache (peisagist, Asociația Parculului Natural Văcărești), Levente Dósa (directorul Asociației Pro Szent Ana, Rezervația Naturală Tinovul Mohoș), Mihai Bobocea (naturalist amator).

Producție & muzică: Cosmin Postolache
Documentare & Coordonare proiect: Ioana Cîrlig, Centrul de Fotografie Documentară
Editare text: Andra Matzal
Mixaj: Marco Marinescu @ Norhart Sound Studio
Mulțumiri: Andrei Becheru
Grafică: Wanda Hutira

Cosmin Postolache este compozitor și producător audio. Dintre podcasturile la care a lucrat de-a lungul timpului, puteți asculta Revoluția copiilor, un documentar despre Revoluția din 1989, așa cum și-o amintesc oameni care atunci erau copii, și De ce dăm șpagă?, o investigație jurnalistică sdespre rolul mitei în sistemul medical românesc. Îl găsiți aici.

Ioana Cîrlig e fotografă și editoare foto a publicației Scena9. În 2016 a co-fondat Centrul de Fotografie Documentară. Lucrează la proiecte pe termen lung, îi place granița dintre fotografia documentară și cea artistică, și nu poate sta locului prea mult timp. O găsiți aici

Natural poate fi ascultat și pe Spotify, Apple Podcasts, Anchor Fm și alte aplicații. 

Documentar audio creat cu ajutorul unei co-finanțări de la Administrația Fondului Cultural Național.

 Explorează galeria foto a proiectului 

→  Află povestea din spatele proiectului