JR

Încă din adolescență a fost atras de atmosfera vibrantă a skatepark-ului și de cultura de stradă, dar mai târziu a găsit un element comun - Cultura HIP-HOP. Împreună cu prietenii săi, a început să danseze în diverse locuri din oraș, întâlnind astfel mai mulți tineri pasionați de dans, muzică, rime și graffiti. De atunci au trecut 25 de ani și această gașcă s-a făcut remarcată la nivel local și internațional. El prin dans, cu proiecte precum Breakin' Battle, Bucharest Underground Cocktail sau Freakquency, alții prin desen, producții video sau prin prestații muzicale pe scenele festivalurilor. Aceste hobbyuri i-au permis să își transforme pasiunea în job. A fost coordonator al competițiilor de breakdance în cadrul evenimentelor, graphic designer și director creativ pentru proiecte muzicale underground, care ulterior au ajuns către publicul larg. Părinții l-au numit Victor, prietenii îl strigă Junior, dar pe Google îl găsești ca Jon Rullz.

Cătălin Soto

Membru al crew-ului D.L.T, breakboy și organizator pe scena de breaking, Cătălin Mihociu, alias SOTO, este unul dintre principalii fotografi ai hip-hop-ului românesc, și în mod special al hip-hop dance-ului de o bună perioadă de timp. Abilitatea lui de a surprinde fix momentele potrivite în mișcare a dus la o lansare de carte în 2022, Breaking Attitude, alcătuită dintr-o selecție de fotografii de la evenimente de dans.

DJ Undoo

DJ, turntablist, producător, DJ UNDOO este un artist hip-hop român recunoscut pentru versatilitatea sa muzicală, atât că producție, cât și ca performance - live act și DJ sets. Un nume de referință pentru pentru iubitorii de muzică urbană. Pe lângă turntablism și producția muzicală, abilitățile sale se extind la: înregistrări, mixing & mastering, editare, A&R, talent booking, event & tour management, predare și coaching. Cu o discografie ce include 8 albume solo, 11 albume în colaborare și 14 mixtapes/compilații, DJ UNDOO este cel mai prolific DJ de hip-hop românesc.

Omu Gnom

Recunoscut pentru rigoarea și complexitatea scrisului, Omu Gnom este unul dintre cei mai prolifici și longevivi reprezentanți ai undergroundului românesc, având peste 20 albume cu tâlc în palmares, multe dintre ele devenind clasice. Se fac patru ani anul acesta de când Omu Gnom produce și prezintă în fiecare joi, la Radio Guerrilla, Muzică de pus pe gânduri - singura emisiune de conscious and lyrical rap din FMul românesc.

Cristian Eduard Drăgan

Regizor și cercetător specializat în film-eseu. În prezent este doctorand în cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii (Universitatea din București), unde ține laboratoare de lucru pentru masteranzi. În cadrul practicii sale artistice utilizează metode psihogeografice. În cadrul expoziției prezintă o selecție extinsă dintr-un proiect fotografic mai amplu prin care documentează înscrisurile urbane. 

INTERVENȚII este o colecție de mesaje urbane și street art prin care se încearcă o radiografie a vocii străzii, o entitate anonimă și colectivă care își lasă urmele peste tot în spațiul public - graffiti pe pereți, desene prin gangurile și pe mobilierul stradal pe lângă care trecem zilnic. Artă peste tot de fapt. Tot acest conglomerat de semne dă seama de Zeitgeistul actual.

Alexandru Ciubotariu

Artist care trăiește și lucrează în București. Este cunoscut pentru creația de bandă desenată, dar și pentru proiectul Muzeul Benzii Desenate. Creația de street art a l-a făcut cunoscut ca Pisica Pătrată. De asemenea, albumul Pisic apat rata (Editura Vellant, 2010) este primul album de street art din România. A avut mai mult de 100 de expoziții și intervenții în spații expoziționale în țară și în afara ei, a publicat în peste 90 de publicații naționale și internaționale și a ilustrat mai multe cărți și albume de benzi desenate. Albumul său personal Povestea despre eu a fost tradus și publicat în Ungaria, Germania și Finlanda.


G.P. Volceanov

Poet, prozator și lexicograf (n. 1989, Bucureşti), actualmente doctorand al Școlii Doctorale Litere din cadrul Universității din București (coord. Prof. univ. dr. Ion Bogdan Lefter), este pasionat de arta urbană și de Cultura Hip-Hop. A absolvit masteratul de Studii Literare din cadrul aceleiași universități cu disertația Rapul românesc între licențios și liric, demers care s-a transformat peste ani în cartea RAPUL ESTE POEZIE. O incursiune în cultura hip-hop românească (Ed. Tracus Arte, 2022). A publicat poezie în România LiterarăOrizontNeuma și Vatra, și este coautor al Dicționarului de argou englez-român (Ed. Niculescu, 2015), respectiv al Noului dicționar de argou al limbii române (Ed. Litera, 2019). De asemenea, colaborează cu revista Dilema Veche, unde publică ocazional interviuri din sfera hip-hop – printre artiștii intervievați îi amintim pe DOC, Bitză, Gani și Phunk B.


John Dot S

Artist care a trecut prin mai multe forme de exprimare artistică, de la pictură/desen la fotografie, teatru, ilustrație, grafic design, fotomanipulare, editare foto, la arta urbană (mural), fiind unul dintre muraliștii profilici de la noi. Operele sale se regăsesc în mai multe orașe din România, de la aeroportul din Sibiu, până la Târgu Jiu, București, Ploiești, Merișani, și chiar și la penitenciarul de maximă siguranță de la Iași. A fost prezent atât în expoziții de grup, cât și personale, și a fost invitat să țină numeroase ateliere de artă urbană.

Robert OBERT

Artist urban cu formare de grafician care se folosește de stilul său cyberpunk devenit semnătură pentru a evidenția teme postmoderniste și a oglindi mediul social și politic, invitând publicul la introspecție, gândire critică și ieșirea din zona de confort. Schimbarea climatică, inegalități sociale, sistemul disfuncțional în care trăim sau chiar investigarea subconștientului sunt câteva dintre temele pe care artistul își concentrează atenția în parcursul său creativ, livrându-le în benzi desenate, murale, ilustrație și o gama variată de mixed media, uneori chiar și sculptură. 

Până în prezent OBERT a activat în România, Europa și Statele Unite, cu expoziții personale sau de grup precum și intervenții de Street Art în orașe mari precum București, Cluj, Timișoara, New York, Portland, San Francisco, Londra, Berlin, Amsterdam, Praga, Paris, Luxembourg, Florența, Porto, Sofia și altele.

Alin Boeru

Scenarist și regizor român, născut în 1987 la Ploiești. Din 2006 locuiește în Bucureşti și, deși a avut tangențe cu domeniul cinematografic, pe platou (regie, actorie, producție, supervizare scenariu), dar şi în afara lui (scriere scenarii, promovare artistică, implicare în organizarea unor festivaluri de film din România etc.), de-abia în 2022 a renunțat la viața de corporație pe care o avea de peste 10 ani, pentru a se dedica total realizării de filme.

Este unul dintre fondatorii grupului independent de producţie cinematografică Baia Băieților, alături de Răzvan Oprescu și Vlad Ghinea. Producțiile lor au fost nominalizate la Premiile Gopo și au câștigat diferite premii la festivaluri de film. Din 2020 colaborează cu Wearebasca, casa de producție care i-a și produs documentarul de debut - De ce scriu ăștia pe pereți? – primul din România despre graffiti și street art. Din 2015 este directorul artistic și coordonatorul Short Film Breaks Film Festival – singurul festival ce are loc în companii private, ONG-uri, spații remote și biblioteci. A scris, alături de Igor Cobileanski, scenariul pentru filmul de lungmetraj Comatogen, aflat în postproducție, regizat de cel din urmă.