Știință / Savantgarde

Savantgarde: Moartea scrisului, Bugatti pentru copii și un oraș global

De Scena9

Publicat pe 20 septembrie 2019

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună în fiecare săptămână cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. În fiecare zi de vineri, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit în weekend. Săptămâna asta avem mașini de lux pentru copii, 200 de ani de istorie în ilustrații, plus o pierdere care ne-ar putea afecta pe toți.

BABY II // TopGear anunță că Bugatti a creat un model electric pentru copii. Costa 30.000 de euro și s-a vândut deja - au fost produse doar 500 de exemplare. Dar puteți să admirați mașinuța electrică în imagini, e o copie fidelă a jucăriilor produse de Ettore Bugatti în anii '20 și are farmecul epocii din plin.

GRAFICĂ // NatGeo publică o istorie vizuală a Hong Kongului. Două secole de istorie a unui oraș global, cu „statut special”, care trăit de toate. Războaie ale opiului, conflicte între mari puteri, de la China și Japonia, la Marea Britanie, care a „închiriat” insula timp de 99 de ani. Iar în ultimele săptămâni, orașul cu 7.000.000 de locuitori e răvășit de proteste pro-democrație.

HANDMADE // Scrierea manuală dispare din viețile noastre, deși, studiile arată că sunt tot felul de beneficii de pe urma ei. Nu doar că are efect terapeutic și poate contribui la depășirea unor incidente stresante sau traumatizante, dar există cercetări care arată că ajută și sistemul imunitar. Medium face apel la salvarea scrisului de mână. Bonus: un filmuleț cu Jake Weidmann, unul dintre cei mai buni caligrafi ai lumii.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK