Scena 9

Scena 9

Conștiința colectivă de pe Scena9

Unul dintre noi

de Scena 9

Citiți un fragment din povestea lui Anders Breivik și a masacrului de pe insula Utøya, considerat 9/11-ul norvegienilor.

Prețul singurătății

de Scena 9

Citiți un fragment din cartea în care John T. Cacioppo, „cercetătorul singurătății”, explică de ce sunt importante relațiile cu ceilalți și cum ajunge singurătatea să semene cu o boală.

Chestii de făcut: săptămâna 25 iunie - 1 iulie

de Scena 9

Zilele astea ne dregem sufletele și mințile cu un film despre triumful unui outsider într-o comunitate suferindă, călătorim prin lumea pictorului Victor Fota, vorbim despre romi și cultura queer, iar la sfârșit înotăm pentru o cauză nobilă.

5 descoperiri pentru weekend

de Scena 9

Avem jazz cu tot ce trebuie, un serial care topește inimi, o carte ca o lamă de cuțit și una densă și pătrunzătoare, plus fotografiile unui filosof al naturii umane.

Chestii de făcut: săptămâna 18-24 iunie

de Scena 9

Festivalul Pelicam din Tulcea, o discuție cu fotografii Ioana Cîrlig și Marin Raica sau dezbaterea despre „Viața mea ca spioană” sunt câteva dintre recomandările noastre pe săptămâna asta.

6 descoperiri de luat cu noi în weekend

de Scena 9

Am găsit, printre picături, lucruri care ne-au făcut mai buni: călătorii în lumea nouă, documentare despre credințe stranii, muzici și muzicieni, întâlniri între scriitori și un super-podcast.

7 cărți despre sex (și nu numai)

de Scena 9

Am citit în redacție cărți care întorc sexul pe toate părțile: de la ficțiune și memorialistică, la dezvoltare personală și terapie de cuplu, mistică & înțelepciuni de guru sau istoria ideilor și a mentalităților.

Aterizează Watchmen

de Scena 9

Cartea prin care Alan Moore și Dave Gibbons au revoluționat banda desenată și lumea supereroilor apare pentru prima oară în română, la Editura ART.