Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 10-16 mai

De Scena 9

Publicat pe 10 mai 2021

Ne așteaptă o săptămână însorită de mai, cu dezbateri, ateliere & etica vieții bune (plus un bonus cu mister). 

Etica vieții bune, joi 13 mai, de la ora 18, eveniment online

Ce înseamnă să trăiești o viață bună? Și ce rol joacă virtuțile în misiunea asta? Cum ne urmăm fericirea, fiind în același timp liberi și autentici? Acestea, și multe alte întrebări și piste, la discuția provocată de apariția cărții Viața bună. O introducere în etică, a lui Cristian Iftode, conferențiar la Facultatea de Filosofie a Universității București. Pentru încălzire, un fragment din carte puteți citi aici(Andra)

MATTS LEIDERSTAM: Mirrored – Seeing Is Believing, Salonul de Proiecte, București, miercuri, 12 mai
Săptămâna aceasta, artistul vizual Matts Leiderstam este invitatul echipei de la Salonul de Proiecte, unde va realiza o intervenție cu ajutorul colecției Mihai Oroveanu. Preocupat de rolul imaginii în societate, artistul va scotoci prin arhiva de fotografii a Salonului pentru a căuta legătura dintre realitate, metodele de procesare și produsul vizual final. „Cu cât o imagine fotografică este mai intens supusă unor operațiuni de transfer, arhivare și interpretare, cu atât mai mare devine distanța dintre noi și contextul producerii ei”, scriu organizatorii evenimentului. Prezentarea artistului invitat va avea loc miercuri, 12 mai, de la orele 19:00. (Venera)

Chalk Reality cu Dan Perjovschi (sesiune de desen și dezbatere), Goethe-Institut București, miercuri, 12 mai, ora 13

Inspirat de personalitatea artistului german Joseph Beuys, Dan Perjovschi va ține o lecție — „de democrație, de libertate, de reziiliență, că tot e la moda cuvântul” — cu creta pe tablă. Miercuri se împlinesc 100 de ani de la nașterea artistului cunoscut pentru felul în care îmbina tehnici și dezbateri publice cu scopul de a aduce în discuție chestiuni politice, sociale sau de mediu. 
După sesiunea de desen ce va ține șase ore, artistul va discuta cu Daria Ghiu, istoric de artă și jurnalist, și Joachim Umlauf, director al Goethe-Institut București, despre artă, politică, educație, pornind de la opera lui Beuys. (Vlad)

Crima din Easttown - serie HBO (în desfășurare)

Recunosc că am o slăbiciune pentru poveștile care au loc în orașele mici americane, fie că e vorba de cărți, filme sau seriale, motiv pentru care accept și unele mediocre. Doar că Crima din Easttown nu e doar un serial polițist oarecare, și asta din două motive. Primul dintre ele: Kate Winslet, care e strălucită în rolul unei polițiste care investighează o crimă, în timp ce viața ei de familie se cam duce la vale. Apoi, îmi place scenariul și faptul că viața de polițist/ă nu e glamorizată aici. După ce am văzut atâtea seriale care se vor a fi weird și inteligente (& desfășurate în locuri bizare), chiar mă bucur să urmăresc o poveste old-school plasată într-o Pennsylvanie cenușie și anostă. (Ionuț)

Imagine principală: Adolf Bierbrauer, Hypnosis painting/Wikimedia commons

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK