Femei

 

Carte / Femei

Totul despre iubire

Scena 9

Citește în avanpremieră un fragment din volumul „Totul despre iubire: Noi perspective” al autoarei bell hooks, o carte tradusă pentru prima dată în limba română.

Film / Femei

Străin

Patricia Păcurariu

Tema ultimei luni a acestui sezon al cineclubului feminist F-Sides este „Flip the script on Fitting in”, iar Patricia Păcurariu scrie despre presiunea de a te conforma standardelor de feminitate.

Film / Femei

În șoaptă

Daniela Rațiu

Citește un poem inspirat de „Surname Viet Given Name Nam”, un documentar despre condițiile dificile înfruntate de femei după reunificarea celor două Vietnamuri în 1976, și provocat de cineclubul feminist F-Sides.

Film / Femei

Unde a dispărut Andreea

Cristina Ispas

În primul text din seria coordonată de scriitoarea Elena Vlădăreanu, pentru noul sezon al cineclubului feminist F-Sides, viața unei familii dintr-o „periferie de lux” e zguduită din temelii într-o noapte aparent obișnuită.

Viață&co / Femei

Ca un castor

Elena Vlădăreanu

E 8 Martie și mă gândesc la toate femeile din jurul meu fără de care viața mea și a fetelor ar fi fost foarte grea în ultimii doi ani. Dar vreau ca acest text să fie citit de bărbați.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK