Femei

 

Carte / Femei

Ce înseamnă să fii fată în jurul pământului?

Patricia Cîrtog

Fotografa Mihaela Noroc a călătorit în peste 70 de țări ca să arate cât de diversă e frumusețea feminină în proiectul „Atlasul Frumuseții”. Cea mai nouă carte a sa, „Lumea fetelor: Portrete și povești din jurul pământului”, e un dar pentru cei curioși să afle cum trăiesc fetele din jurul lumii.

Carte / Femei

Totul despre iubire

Scena9

Citește în avanpremieră un fragment din volumul „Totul despre iubire: Noi perspective” al autoarei bell hooks, o carte tradusă pentru prima dată în limba română.

Film / Femei

Străin

Patricia Păcurariu

Tema ultimei luni a acestui sezon al cineclubului feminist F-Sides este „Flip the script on Fitting in”, iar Patricia Păcurariu scrie despre presiunea de a te conforma standardelor de feminitate.

Film / Femei

În șoaptă

Daniela Rațiu

Citește un poem inspirat de „Surname Viet Given Name Nam”, un documentar despre condițiile dificile înfruntate de femei după reunificarea celor două Vietnamuri în 1976, și provocat de cineclubul feminist F-Sides.

Film / Femei

Unde a dispărut Andreea

Cristina Ispas

În primul text din seria coordonată de scriitoarea Elena Vlădăreanu, pentru noul sezon al cineclubului feminist F-Sides, viața unei familii dintr-o „periferie de lux” e zguduită din temelii într-o noapte aparent obișnuită.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK