Arte

Film / Cinema

Ucenicul vrăjitor

Victor Morozov

Cineastul Ali Abbasi se înhamă, în „The Apprentice”, la o luptă corp la corp cu acest neverosimil producător de imagini care e Donald Trump. Însă, cum era de așteptat, filmul abia zgârie scoarța enormității personajului în carne și oase ce îi servește drept model.

Carte / Literatură

Pierderea judecății

Scena9

Citește un fragment dintr-un roman care se mișcă ca un road movie palpitant în care o mamă care și răpit copiii meditează la cum a ajuns la acest gest disperat, dar face și o critică dură la adresa sistemului judiciar.

Carte / Non-Ficțiune

Femei obișnuite

Scena9

Citește un fragment din „Femei obişnuite. 900 de ani de istorie”, de Philippa Gregory, autoarea cunoscută pentru romanele sale despre regii și nobilii englezii.

★★★★★☆☆☆☆☆

Film / Cinema

Pe aripile muzicii

Victor Morozov

„TWST – Things We Said Today ” marchează mult așteptata revenire a celui mai important cineast român în activitate, Andrei Ujică. Un proces îndelungat de gestație s-a aflat la baza acestui documentar de montaj ce pare să fi fost ajuns din urmă, și poate chiar depășit, de modele și reflexele unui subgen căruia Ujică însuși i-a servit, prin titlurile precedente, drept botezător.


Video

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK