Arte

Muzică / Arhiva de sunet

Ascultă un podcast nou despre locul & lupta femeilor din hip-hop-ul românesc

Arhiva de sunet

Femeile din hip-hop au fost adesea marginalizate și subreprezentate în acest gen muzical. Ele s-au confruntat cu sexism și misoginie atât din partea altor artiști hip-hop, cât și din partea industriei muzicale în ansamblu. Artistele din România au luptat activ și curajos cu aceste reprezentări nedrepte. Ascultă un podcast nou despre asta, creat de Arhiva de sunet.

Film / Documentar

Am ales 11 documentare de la One World România #17

Scena 9

Documentarele selectate pentru ediția curentă a festivalului de film și drepturile omului reflectă tensiunea dintre individual și colectiv și vorbesc despre solidaritate și empatie, într-o lume în care crizele de tot felul se succed cu din ce în ce mai mare repeziciune.

Remix / Seriale

„Problema celor trei corpuri”, de la romanul SF cult, la seria pe care creatorii „Game of Thrones” o aduc pe Netflix

Andra Matzal

Astăzi se lansează pe Netflix „Problema celor trei corpuri”, o adaptare a romanului SF cult în care scriitorul chinez Liu Cixin imaginează ce s-ar putea întâmpla dacă o civilizație extraterestră chiar le-ar răspunde la telefon pământenilor. Am stat de vorbă cu David Benioff & DB Weiss, creatorii „Game of Thrones”, și Alexander Woo, care au lucrat timp de patru ani împreună pentru a aduce pe ecran acest serial.

Carte / Femei

Ce înseamnă să fii fată în jurul pământului?

Patricia Cîrtog

Fotografa Mihaela Noroc a călătorit în peste 70 de țări ca să arate cât de diversă e frumusețea feminină în proiectul „Atlasul Frumuseții”. Cea mai nouă carte a sa, „Lumea fetelor: Portrete și povești din jurul pământului”, e un dar pentru cei curioși să afle cum trăiesc fetele din jurul lumii.


Video

Video / Parklife

VIDEO Orășenii sălbatici

Mihail Gavril Dragolea

O plimbare prin parcuri bucureștene alături de Cristian Mihai, birdwatcher și fotograf de natură. Cristian a realizat o splendidă arhivă a vieții sălbatice care coabitează cu bucureștenii. A început în era comunistă, trecând prin interminabila tranziție neo-liberală și își continuă documentarea și astăzi.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK