În lume / Trump
Toate steagurile lui Trump
Vlad Odobescu, Andy Sinboy
Nimic nu e prea mult atâta timp cât aduce putere și bani, asta a învățat repede Trump.
Nimic nu e prea mult atâta timp cât aduce putere și bani, asta a învățat repede Trump.
În ziua în care Congresul SUA se reunea pentru a valida rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie, mii de susținători ai actualului locatar al Casei Albe s-au arătat dispuși să-i fie alături până la capăt.
Se încheie un an ca niciun altul, în care pandemia COVID-19 a dat viața peste cap. Îl trecem în revistă, cu alegerile, conflictele, dezastrele, dar și veștile sale bune.
După cinci ani agitați, America are un nou președinte. Va reuși Biden să dezvrăjească SUA de iluzia minciunilor țesute de Trump?
În plină pandemie care ne restrânge libertatea de mișcare, noua carte de călătorie prin România a sociologului Mirel Bănică e ghidul perfect.
În ultimii 10 ani, aproape o mie de delfini au fost găsiți eșuați pe plajele românești. Ca să înțelegem de ce, am vorbit cu activiști, cercetători și pescari. + O vizită la Delfinariul din Constanța, unde lucrează doi delfini imigranți.
Am stat de vorbă cu Moustafa Bayoumi, scriitor, profesor și jurnalist, autorul unor volume de referință despre condiția musulmanilor și arabilor în America post 9/11.
Statuile unor figuri influente în istorie, dar acuzate azi de rasism, au început să cadă pe capete în America și Europa. Ce avem de învățat din prăbușirea lor?
O cercetătoare poloneză explică de ce a ajuns Polonia cea mai homofobă țară din Europa.
Am vorbit cu mai mulți activiști, scriitori, profesori, antropologi și artiști care trăiesc în SUA despre cum au trăit ei protestele din ultima vreme..
O poveste colectivă și interactivă, în care cinci prieteni din orașe diferite ale Europei au ținut un jurnal timp de o săptămână, în perioada carantinei.
„Nu pot să respir.” Cum a ajuns SUA, dintr-un creuzet multicultural, o oală sub presiunea revoltelor.
Despre situația imigranților și accesul la asistență medicală în SUA pe timpul pandemiei, cu Marina Andrei, avocată de emigrări în Los Angeles.
Colegii care n-au fost pe tură îmi scriu: „Cum a fost? Aș vrea să fi fost acolo.” În autobuz, postez un scurt clip cu mesajul de pe cinema: „Stay safe and see you soon.”
Am putut să-mi imaginez, pentru o secundă, cum ar fi dacă ne-ar lovi ceva chiar grav, nu doar un fel de gripă; cât de fragilă e, de fapt, lumea asta a noastră.
O activistă de mediu care și-a pierdut familia într-un super-taifun vorbește despre prețul schimbărilor climatice.
Am stat de vorbă la București cu una dintre creatoarele unui podcast intim ca o discuție între prieteni, despre frică, fugă și feminitate.
Am stat de vorbă cu un tânăr român care s-a alăturat mișcării Extinction Rebellion, una dintre cele mai vocale grupări globale pe teme legate de schimbări climatice.
De ce arde Amazonul? Un brazilian îți explică jocurile politice, neadevărurile și manipularea tragediei ecologice din țara sa.
În anul în care împlinim șase ani de când trăim în mașină, ne-am dus mamele pe rând într-o vacanță cu autorulota.
N-ar trebui să ne surprindă că oamenii n-o pot susține.
Un documentar spune o poveste neștiută, despre cum Cuba socialistă a ajutat statele africane să devină independente.
Un fragment din cartea uneia dintre cele mai curajoase voci din literatura indiană și a activismului pentru dreptate și drepturile omului.
Citește în avanpremieră un fragment din „Pachinko”, un roman care urmărește destinul a patru generații de imigranți coreeni în Japonia.
Un documentar audio în patru părți despre femeile care muncesc ca îngrijitoare în Austria și abuzurile la care sunt supuse.