Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 28 octombrie - 3 noiembrie

De Scena 9

Publicat pe 28 octombrie 2019

Se pare că, în sfârșit, dă frigul ăla adevărat peste noi săptămâna asta - dar ăsta nu-i motiv să rămânem blocați în case. Avem la dispoziție un marș, mai multe evenimente cinematografice, festivaluri și seri cu dans, ca să ne țină încălziți.

Film

✔ CinePOLSKA 2019 / București - Festivalul Filmului Polonez, de marți, 29 octombrie, până duminică, 3 noiembrie

Săptămâna filmului polonez începe mâine și ne aduce povești despre fake news, dependența de alcool, relația cu figura parentală sau despre cum frica poate deveni o problemă de sănătate mintală. 

Teatru/Performance

✔ Secrete de familie, București, de vineri, 1 noiembrie, până marți, 5 noiembrie

În primele cinci zile ale lunii noiembrie, într-un apartament din cartierul bucureștean Titan, un performance documentat de Elena Vlădăreanu și regizat de Robert Bălan te invită să-ți reconstitui istoria personală pornind de la poveștile neștiute sau ascunse în familie. Intrarea se face doar pe bază de rezervare aici.

✔ Festivalul Tânăr de la Sibiu, de vineri, 1 noiembrie, până duminică, 10 noiembrie

Se întâmplă multe chestii mișto la Teatrul Gong din Sibiu în ultimii și merită să stați cu ochii pe ei. Există deja o comunitate în jurul acestui festival și, după cum sună programul, se anunță niște zile faine cu teatru, muzică & dezbateri. 

Expoziții

✔ Noul sezon expozițional MNAC, joi, 28 octombrie, de la 19.00

Fiecare nou sezon de la Muzeul Național de Artă Contemporană vine ca un Crăciun pe stil foarte nou, cu o tonă de expoziții perfecte pentru dat cu liftul de sticlă între etajele mastodontului. 

Muzică

✔ HIP HOP la feminin, București, Control Club, vineri, 1 noiembrie, de la ora 22

Un line-up feminin (Ilinca, Bianca, Gabi și Ioana) aduce vineri la Control o perspectivă feminină asupra genurilor muzicale în care primează beat-ul și cuvântul. O să ne plimbăm prin rap, soul, funk și R&B old-school, pe care-l alternăm cu hip-hop produs după 2000 încoace - sigur se lasă cu dans blană.

Dezbateri

✔ Masterclass Andrei Ujică, București, Apollo 111, duminică, 2 noiembrie, de la ora 16 la ora 18 

Programul de rezidență Film+ se încheie cu un eveniment deschis publicului larg - o întâlnire cu regizorul român Andrei Ujică, la care poți să te înscrii dând un mail până pe 1 noiembrie, la ora 10, la adresa contact@film-plus.ro. Ujică a intrat în memoria colectivă scriind versuri pentru legendara trupă Phoenix, împreună cu poetul Șerban Foarță, și și-a sedimentat prezența acolo cu documentarul (de neratat) Videogramele unei revoluții (regizat în 1992 împreună cu Harun Farocki), deci o întâlnire cu el te poate purta prin ultimele decenii de istorie românească, a filmului - și nu numai.

✔ Legacies of 1989. Czech-Romanian perspectives, București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, joi, 31 octombrie, de la ora 15 

O dezbatere despre căderea regimurilor comuniste în România și Cehoslovacia în 1989. Care sunt factorii care au influențat evoluția diferită a României, respectiv a Cehiei? 

Carte

 Victor Brauner / Lansare de carte, marți, 29 octombrie, ora 18, Modul Cărturești 

Catalogul Victor Brauner, care se lansează marți, la ora 18, prezintă universul grafic al artistului suprarealist născut în România: desene, gravuri sau ilustrații de carte. „Fiecare tablou pe care-l fac este proiectat din cele mai adânci izvoare ale neliniștii mele”, a scris Victor Brauner într-unul dintre carnetele sale de însemnări. 

✔ Richard Flanagan în dialog cu Marius Chivu, București, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, miercuri, 30 octombrie, de la ora 18:30 la ora 20

Unul dintre cei mai importanți scriitori australieni, Flanagan este adus la noi de Editura Litera, unde au fost traduse o parte dintre romanele lui, printre care și O cale îngustă spre nordul îndepărtat, câștigător al Man Booker Prize. O ocazie numai bună de a cunoaște un romancier excepțional. 

Altele

✔ Marșul pentru păduri, București, Piața Universității (dar și Cluj, Iași, Londra, Bruxelles etc.), duminică, 3 noiembrie, de la 18.00

Pentru că mor pădurari apărând păduri, pentru că se taie ilegal într-un ritm dement, iar instituțiile statului nu fac nimic ca să oprească asta. Pentru că în curând n-o să mai avem ce respira.  


Imaginea principală: „Sur le motif”, Victor Brauner (1937)

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK