Special / Savantgarde

Savantgarde: Airbaguri pentru bicicliști, nudism și mers pe jos

De Scena9

Publicat pe 27 septembrie 2019

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. În fiecare zi de vineri, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit în weekend. Săptămâna asta avem aibaguri pentru bikeri, o hartă a nudismului est- și central-european și o plimbare de 7 000 de kilometri.

PE ROȚI // Designerii suedezi nu sunt la prima „abatere” în privința ideilor care să ne protejeze mai bine în/pe mijloace de transport. Ultima creație de acest gen a nordicilor este Hövding 3, nouă generație de airbaguri pentru bicicliști, de 8x mai sigure decât căștile de protecție tradiționale ale bikerilor. Detalii, inclusiv două filmulețe de prezentare, în YankoDesign.

GEOGRAFII // PrzeKroj: Elogiu nudității scrie despre  plajele de nudism ale Europei Centrale și de Est. Puteți citi și despre Vama Veche, chiar imaginea de deschidere a articolului + un text pe care l-am scris despre sociologul D.V. Barnoschi, unul dintre puținii specialiști româani ai fenomenului.

O PLIMBARE DE 7000 DE KILOMETRI // Zoltán Pengő, un manager din Cluj, renunță la job și pleacă într-o aventură temerară: o călătorie de nouă luni, pe jos, pe urmele unui celebru cărturar ardelean de acum două secole. Destinația: Tibet. Savantgarde are exclusivitate pentru versiunea în română a jurnalului de călătorie al lui Zoltán. Însemnările primelor 25 de zile de drum le puteți citi aici și aici.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK