Lumea noastră / Recomandări

Ce facem săptămâna asta? 26 octombrie-1noiembrie

De Scena9

Publicat pe 26 octombrie 2020

Se mai încheie o lună din istoricul 2020 și odată cu asta, trecem prin toate emoțiile. Avem filme queer, teatru politic și fotografii de arhivă pentru un timp căruia, mai mult ca oricând, sensul i-l dăm noi.

ART200: Festivalul internațional de film queer, online, de pe 26 până pe 31 octombrie

Avem un festival de film queer anul ăsta - nu e prima tentativă de acest gen, dar sper că va fi una care să dăinuie. (Oricum, e de notat că e co-finanțat din „banii statului”, adică prin AFCN). Selecția de filme integrală o găsești aici - și la același link îți poți cumpăra bilete, atât pentru filme, cât și pentru celelalte evenimente. Printre ele, avem așa: un videoperformance online cu spectacolul Negreșită, o expoziție de artă queer, Our Queer Home, care se poate vizita offline, cu programare prealabilă, la spațiul Alert (Strada Mircea Vulcănescu 2), plus discuții cu regizorii români invitați în festival, lecturi de poezie queer și workshopuri despre identități trans și nonbinare, sănătate mintală și poliamorie. Indiferent dacă ești din comunitate sau aliat, sigur îți găsești ceva la care o să vrei să participi. (Ioana)

"Listen - a queer documentary", un film despre comunitatea queer din Republica Moldova

Expoziția Oarecari - Ioan Matei Agapi, Muzeul Național de Artă Contemporană, București, începând cu miercuri, 28 octombrie, de la orele 11:00 

Pusă cap la cap de fiica sa, Nora Agapi, selecția de fotografii din arhiva lui Ioan Matei Agapi,  poate fi vizionată începând cu miercurea asta. Artistul e cunoscut drept unul dintre cei mai buni fotografi din perioada comunistă, pentru poezia și observațiile nuanțate pe care le-a captat cu obiectivul camerei documentând viața cotidiană, obișnuită, de pe străzile României anilor 60-70. Mai multe despre arhiva familiei Agapi și despre documentarul Norei Agaăi, Timebox, aflați aici. (Venera)

Spectacolul Capete Înfierbântate 2020, r. David Schwartz, online, în cadrul Stagiunii de Teatru Politic, 30, 31 octombrie și 1, 3, 4 noiembrie, de la ora 18

Un spectacol de teatru documentar despre sistemul de sănătate din România și criza sanitară provocată de noul coronavirus. Artiștii investighează consecințele politicilor publice care sunt gândite mai mult pentru profit și mai puțin pentru oameni. Îți sună cunoscut? (Delia)

MATERN, concept şi scenariu: Alice Monica Marinescu, online, tot în cadrul Stagiunii de Teatru Politic, 27, 28, 29 octombrie, 5, 15 Noiembrie, de la ora 18

Cât costă să crești un copil în România? Cine te-ajută? Cine trage de tine să fii mama perfectă? Ce fel de mamă ești, de fapt? Unde-i linia fină dintre iubire și disperare? Un spectacol tandru și furios despre maternitate, așa cum prea rar se vorbește despre ea la noi. (Luiza)

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK