Video / Meșteșug

VIDEO Meșteșug: Pâinea se face noaptea

De Black Horse Mansion

Publicat pe 26 iunie 2019

Alexandra Andronic a început proiectul MATERIA acum 7 ani, când si-a luat viața în mâini și și-a dat demisia de la jobul de bucătar / servit la mase / organizare de evenimente de la Omnivore, un fost bistro de pe Calea Victoriei. La Omnivore a fost primul ei job. MATERIA nu e un magazin fizic sau online, ci mai degrabă un brand, o umbrelă sub care Alexandra face explorări culinare (patiserie și pâine, în principal), cu sesiuni ocazionale de food styling. Există și o comunitate Materia/ PÂINE unde se preiau comenzi săptămânale. Alexandra cântă în trupa fusion-atmosferică Kepler not Kopernicus și a participat la Master Chef în 2014. 

„N -am vrut să fac școală în domeniul ăsta, pentru că am simțit că o să îmi taie din creativitate. Ceea ce s-a și întâmplat în perioadele în care am lucrat în mediile profesioniste [French Revolution, Fior di Latte],” spune Alexandra. „De obicei, oamenii cu afaceri așezate au ajuns la niște concluzii despre cum se fac lucrurile și nu prea mai există flexibilitate. Trebuie să te încadrezi în niște standarde. Or, eu sunt genul de om care trebuie să exploreze, altfel se scurge.” Am vizitat-o pe Alexandra în  bucătăria-laborator, unde am asistat la o sesiune de pregătit o super-pâine în două culori.

Video: Black Horse Mansion. Muzica: Eduard Gabia
26 iunie 2019, Publicat în Video /

Text de

  • Black Horse MansionBlack Horse Mansion

    Fetele de la BHM (Ana Banu, Alina Manea și Miruna Vasilescu) spun povești pe video, de la concept la export. Mai multe aici.


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK