Arte / Meșteșug
VIDEO Meșteșug: Epidemia de dans
Black Horse Mansion
Coregrafa Simona Diaconescu, care creează spectacole interdisciplinare de dans contemporan, ne-a răspuns pe îndelete la întrebarea „Care-i faza cu dansul contemporan?”
Coregrafa Simona Diaconescu, care creează spectacole interdisciplinare de dans contemporan, ne-a răspuns pe îndelete la întrebarea „Care-i faza cu dansul contemporan?”
Ce se întâmplă când o peisagistă și un designer grafic împart un spațiu de lucru și o identitate creativă?
Biciclete Borduz e locul unde bicicleta perfectă pentru tine e făcută complet de la zero.
Agata Tabacu e o artistă tânără, care face animații stop motion și păpuși miniaturale după oameni ca noi și ca voi. Iar meșteșugul ei are, trebuie să recunoaștem, o doză de vrajă.
Iulia Gorzo e una dintre cele mai bune traducătoare de literatură din România. Am fost la ea, să aflăm mai multe despre munca prin care o carte se mută dintr-o limbă în alta.
Am fost în atelierul Cristinei Milea,artista vizuală care în 2020 a primit Premiul Uniter pentru Cea mai bună Scenografie.
Mara Mărăcinescu este unul dintre cei mai activi și creativi povestitori cu sunet de la noi.
Anul ăsta la Street Delivery, trei grafferi au creat un mural uriaș, care răstoarnă expresia neaoșă „Pe-afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”.
Cum orașele încep să revină la viață, am vrut să vedem cum se prepară licoarea care hidratează toate straturile sociale pe timpul verii.
Șnur, artistă care a îmblânzit ghergheful, transformă în tapiserii seria de ilustrații în care Saddo construiește o mitologie contemporană a hip-hopului.
Am fost la atelierul Primitiv Print, creat de doi artiști care experimentează cu imagini, idei și tehnici de imprimare, ca să înțelegem mai bine serigrafia.
Juls este atelierul unde Teodora Rus, absolventă a Universității de Arte, creează bijuterii în care explorează bogăția geometriei.
La Atelier Tron se creează haine prietenoase nu doar cei care le poartă, ci și cu mediul. Am fost să vedem cum arată o țesătură vopsită cu fructe, frunze și flori, care luptă cu tentația fast fashion.
O sesiune de pregătit super-pâine în bucătăria-laborator MATERIA Cooking.
Andrei Becheru a documentat lumea atelierelor meșteșugărești din București.
Mihai Vârtejaru e restaurator autodidact de carte veche și, din apartamentul lui bucureștean, retrezește la viață cărți rare, unele vechi de sute de ani.
Intrăm în atelierele unor oameni care creează - la propriu - cu mâna lor obiecte și povești. În primul episod, mergem la studio mud.
Ediția aniversară de 20 de ani a Nopții Muzeelor va fi marcată anul acesta printr-un protest fără precedent pentru lumea culturală din România. Angajați din muzee și biblioteci din toată țara vor ieși în stradă la București, iar instituțiile pe care le reprezintă vor fi închise în noaptea în care, în mod obișnuit, primeau sute de mii de vizitatori. Lucrătorii din muzee și biblioteci spun că sunt în acest moment de departe pe ultimul loc în sistemul salarial public din România și că s-a ajuns la „un moment de tensiune maximă”.
Am vorbit cu mai mulți artiști și operatori cultural implicați în protestele care au loc în sectorul independent.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.