Special / Savantgarde

Savantgarde: Extratereștri, mileniali și muzici de revoltă

De Scena9

Publicat pe 24 ianuarie 2020

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, dar nu numai, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. La fiecare final de săptămână, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit. În cea mai nouă ediție, avem niște extratereștri invizibili, milenialii în 2050 și muzici ce incită la revoltă.

PRIVEȘTE CERUL // Într-un interviu recent din The Observer, Helen Sharman, prima astronaută britanică, spune nu doar că crede că există extratereștri, dar că aceștia ar putea fi deja printre noi, invizibili. Samantha Rolfe, astrobiolog, îi răspunde într-un eseu din The Conversation. Michael Masters, profesor de antropologie fizică, e și mai curajos: susține că OZN-urile sunt mașini ale timpului cu care oamenii se întorc din viitor.

INFOGRAFICĂ // NYorker a imaginat cum vor arăta milenniali când își vor plimba nepoții, adică prin 2050. Un profil grafic al Generației Y.

 

RUPERI DE RITM // De regulă, baletul este considerat un gen artistic plin de armonie, grațios și șlefuit. În niciun caz ceva care să incite la revoltă. La prima reprezentație a „Ritualului de primăvară” de Igor Stravinsky, însă, publicul s-a simțit atât de ofensat încât a început să arunce cu obiecte pe scenă, oamenii s-au luat la bătaie și tot scandalul s-a lăsat cu arestări. Ce a provocat această reacție șocantă, vă spun autorii animației.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK